Režimski mediji da prestanu da ugrožavaju naše porodice

Članovi i simpatizeri Srpskog pokreta Dveri najoštrije osuđuju veoma opasno i bezrazložno etiketiranje predsednika Dveri u jučerašnjoj dnevnoj štampi pod kontrolom vlasti.

Kada neko pominje fašizam, treba napomenuti da su neke od karakteristika fašizma: kontrolisani masovni mediji, opsesija nacionalnom bezbednošću, gušenje radničkih protesta i zaštita korporacija, omalovažavanje intelektualaca i umetnosti, lažiranje izbora, preširoka ovlašćenja policije i službi bezbednosti… pa se pitamo na koga vas to podseća?


Na Dveri i ideje koje Dveri zastupaju sigurno NE! A to je, uostalom 18. maja ove godine potvrdilo i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu u svom dopisu u kom je decidno navedeno da u programu i delovanju Dveri nema ništa što je protiv Ustava i što bi se moglo nazvati fašizmom.


Srpski pokret Dveri obratiće se svim nadležnim institucijama, sudskim organima, Ministarstvu kulture, REM-u, i svim novinarskim udruženjima sa zahtevom da se kazne odgovorni za etiketiranje i tešku uvredu nanesenu predsedniku Dveri u listovima Alo, Informer i na TV Pink i Studio B.


Ne samo predsednika pokreta Dveri, već i sve članove i simpatizere i njihove porodice, kao porodične ljude i patriote itekako vređa etiketa fašisti, narušava im ugled i ugrožava ih.


Optužiti za fašizam predsednika jedinog autentičnog porodičnog političkog pokreta, predstavlja pre svega neosnovanu uvredu, ali i veoma opasno upiranje prstom u porodične ljude.


Jedan od osnivača Dveri, Boško Obradović, se od 1999. godine bez predaha, u kontinuitetu zalaže između ostalog za sećanje na žrtve fašizma i jedan je od izdavača tematskog boja „Antifašizam“, te je besmisleno ovog čoveka nazivati fašistom, a da ne govorimo o stavu samog Ministarstva za državnu upravu koje je potvrdilo da Dveri nemaju veze sa fašizmom.


 

Informativna služba Dveri