Saopštenje Dveri povodom hapšenja Žarka Pavlovića

Apelujemo na nadležne organe da u slučaju Žarka Pavlovića iz Lazarevca postupaju u skladu sa zakonom., a ne političkim pritiscima.

Povodom intervencije policijske patrole PS Lazarevac u utorak, 12.06. u mestu Županjac u kojoj je uhapšen  građanin Lazarevca, Žarko Pavlović, a zbog informacija svedoka koje su dospele do javnosti, Dveri apeluju na nadležne organe da se ispitaju svi detalji slučaja uključujući postupanje policijskih službenika i prekine pritisak ministra policije koji putem medija, pre sudskog procesa, poziva na najstrožije kažnjavanje osumnjičenog Pavlovića.


Izražavamo ovim putem sumnju u postojanje uslova za vođenje nepristrasnog postupka protiv osumnjičenog i apelujemo da se istraže sve do javnosti dospele informacije o ponašanju policijskih službenika, šamaranju, pretnjama i prekomernoj upotrebi sile usled koje je osumnjičeni završio sa teškim povredama u Urgentnom centru, a što se delom može videti i na objavljenom snimku (Srbija Danas) sa video nadzora obližnje prodavnice, te činjenici da građani prilikom intervencije nisu vršili blokadu puta kako je putem medija saopšteno javnosti.


Apsolutno osuđujemo svaki vid nasilja i nemamo nameru da aboliramo krivicu osumnjičenog, ali smatramo da ništa ne sme biti sprovedeno protivno zakonu ili neistraženo od strane nadležnih, i imamo osnovanu sumnju u namere vlasti da se kroz pritisak na nadležne organe u sprovođenju sudskog postupka – politički obračuna sa osumnjičenim.


 

Info služba Dveri