Српски Покрет Двери - Лого
Search
Saradnja Srba i Bugara je moguća, i noćna mora za one koji žele kolonije na Balkanu

Smatramo da je interes i srpskih i bugarskih rodoljuba zajednički rad, upoznavanje i prevazilaženje problema iz prošlosti. Ako želimo Balkan balkanskim narodima, kao što nas je nedavno podsetio iz Političkog Saveta Dveri uvaženi dr Vladimir Dimitrijević, nacionalno-odgovorne elite Beograda i Sofije, Srbije i Bugarske, treba da se povežu, da uspostave normalnu komunikaciju, makar se i ne slagali po svim pitanjima. Ipak, mnogo je više toga u čemu se slažemo i mi ćemo tu vrstu komunikacije negovati.

Vidimo da su ove vrste spoljnopolitičkih aktivnosti Dveri, izazvale reakcije kako medija (vidi Sputnjik: Pravoslavni savez – Bugari traže ujedinjenje sa Srbijom), tako i šire javnosti. Dovoljno je pogledati stav Atake o tome da žele da pomognu u vezi UNESKO-a i očuvanja srpskog nasleđa na Kosovu i Metohiji , što je i rečeno u intervjuu u emisiji U CENTAR, kod voditelja g. Zlatanovića: U CENTAR – bugarski narodni poslanici Šopov i Notev o Pravoslavnom savezu na BALKANU, tako da to pokazuje svu ozbiljnost sa kojom Dveri pristupaju izgradnji mostova na Balkanu.

Činjenica da jedna vladajuća partija iz okruženja prepoznaje Dveri kao relevantan politički faktor za sagovornika, zabolela je mnoge, čini nam se, bar iz reakcija u nekim medijima. Da bismo o nečemu imali stav, potrebno je da imamo informacije, Srpski pokret Dveri, nudi javnosti na uvid autentične informacije o tome ko je ko u našem okruženju. Malo se zna u Srbiji, o bugarskoj političkoj sceni, a ni to nije slučajno, jer mnogima bi smetalo povezivanje na Balkanu.

Dijalog i saradnja na bazi uzajamnog poštovanja suvereniteta i kulturnog nasleđa nas kao balkanskih pravoslavnih slovenskih naroda jeste siguran put za regionalnu stabilnost.

Ovde možete pogledati tekstove i citate g. Siderova, gde između ostalog iznosi i svoj stav o bombardovanju RTS-a, Račku, Markalama, lažima o Srbima (koje su plasirali antisrpski centri), i Kosovu.

Ovde možete pogledati transkript emisije „Nedeljnik“ (originalni link: Alfa.bg: Delegacija Atake u zvaničnoj poseti Beogradu /25.06.2017 g./) u kojoj je utiske o Dverima i gostovanju u Srbiji, izneo Nikolaj Dimitrov, član delegacije, koja je posetila Beograd.

A na Vidovdan 2017. u emisiji „Dobro jutro, Bugari“ gostovao je suosnivač Atake g. Pavel Šopov i tom prilikom izneo je sledeće utiske o poseti Dverima i Srbiji rekavši između ostalog da je Kosovo okupirana srpska teritorija, što bismo voleli da se češće čuje i u Beogradu (originalni link: Alfa.bg: Delegacija Atake u zvaničnoj poseti Beogradu  /28.06.2017 g./).

Obe emisije su išle u udarnim terminima na sofijskoj nacionalnoj TV Alfa, što ukazuje značaj na koji se gleda poseta Dverima.

Siderov je uvek imao istu platformu – bugarski rodoljub, antikomunista, protiv NATO i EU, protiv MMF-a, protiv neoliberalnog kolonijalizma, za socijalnu tržišnu privredu i snažnu suverenu Bugarsku, koja se oslanja na Rusiju.

Srpski pokret Dveri će u svim razgovorima, poštujući drugog i drugačijeg, voditi računa o srpskim nacionalnim interesima, kao što smo uvek i činili, otvarajući nove horizonte, jer je spoljna politika veština, o kojoj se itekako vodi računa u našem Pokretu, što je i naš Predsednik Boško Obradović posetama Rusiji, Nemačkoj, Mađarskoj u zadnjih nekoliko meseci pokazao na svom primeru. Tako će biti i ubuduće.


Info-služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: