Српски Покрет Двери - Лого
Search

Стручни савет за здравство Српског покрета Двери најоштрије се противи обавезној вакцинацији деце и осуђује сваки облик притиска, па тако и овај који се сада спроводи у виду снажних препорука Министарства просвете школама да се ученици старији од 12 година вакцинишу. У исто време изражавамо згражавање над идејом да вакцинација малолетних буде  решење  које треба да покрије све непринципијелности и небулозе у вођењу ове велике епидемиолошке кризе које се и даље свакодневно дешавају под диригентском палицом фамозног Кризног штаба који и није ништа друго до продужена рука владајуће странке.

       Већ половином јуна, када је одобрена за употребу Фајзерова вакцина за децу старости од 12 до 15 година, Стручни савет за здравство Српског покрета Двери позвао је родитеље на крајњи опрез. Тада је саопштено да су експерти Агенције за медицинска средства и лекове Србије (АЛИМС) „ригорозно“ преконтролисали све научне податке из клиничких испитивања које је произвођач спровео у другим земљама. Одмах се и са лаичког становишта може поставити питање колико су може веровати студијама које је спровео сам произвођач.

Вакцина је одобрена иако су јавно били доступни подаци из САД и Израела који говоре о чешћим случајевима запаљења срчаног мишића код млађих особа након вакцинације mRNA вакцинама америчких произвођача. Ово се чешће дешавало код мушке популације. Иако директна узрочна повезаност још није утврђена, ово опажање је непобитно, ма колико се произвођачи позивали на низак проценат у односу на огроман број вакцинисаних.

Свесни смо да су ЕХIТ, Гуча, фудбал и партијски туризам на лествици вредности далеко изнад просвете и школства, али је ово ипак превише. Убедљиво највећи број деце узраста од 12 до 15 година према досадашњем искуству има врло благу клиничку слику након инфекције корона вирусом. Угрожавати здравље деце под плаштом борбе против епидемије врхунски је цинизам.

Изгледа да ће септембар бити јако врео у Србији ове године.

Савет Двери за здравство

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: