Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савет за здравство Српског покрета Двери позива целокупан састав тзв. Кризног штаба за борбу против епидемије да поднесе хитну и неопозиву оставку. Дозволили су, а и сами учествовали у дефинитивном прекиду најдрагоценије карике која повезује како лекара са пацијентом тако и државу са њеним грађанима, а то је ПОВЕРЕЊЕ.

Број учињених брљотина је толико велики, да тешко може бити случајан, а још теже било чиме оправдан. Кап која је прелила чашу је изјава др Кона о наводним пропустима у бази података што је друго име за велику лаж која је довела до исто такве „победе“ над короном. Ова „победа“  је имала карактер обичне предизборне преваре која је довела до катастрофалног ширења инфекције која је српски здравствени систем догурала до ивице амбиса. За то неко мора да одговара.

Постоје само две могућности. Или су сви знали право стање и дозволили ономе ко у Србији одлучује о свему да стави на коцку здравље огромног броја људи због тренутног политичког интереса, или су ови који више ничим не заслужују да се зову струка знајући шта се од њих очекује прећутали праву статистику и свесно изашли у сусрет жељама свог селектора.

У сваком случају, контрола над инфекцијом је изгубљена бесповратно као и поверење у Кризни штаб. Ако ови људи наставе рад  у истом саставу  ствар ће ипак бити јаснија. Још веће је питање да ли ће се када све ово прође положити рачуни о набавци медицинске опреме, поготово респиратора. Сада, на врхунцу епидемије број пацијената на респираторима је срећом и даље испод 200, а да је било памети био би и много мањи. Шта ћемо са хиљадама мистериозно купљених респиратора?  О оваквим стварима се у БиХ већ воде истраге. О тестовима и њиховом квалитету  да не говоримо.

Савет за здравство Српског покрета Двери позива грађане на крајњу озбиљност. Схватамо да су због деловања овакве „струке“ остављени на цедилу. Не окрећите се интернету и надрилекарима и не обраћајте пажњу на изјаве неодговорних припадника лекарске професије. Будите  истрајни у примени основних мера личне заштите које се препоручују од почетка пандемије, а то су: често прање руку, обавезно ношење заштитне маске, нарочито у затвореном простору и одржавање физичког растојања од бар 1,5 метра у односу на друге особе.                                                                                     

 Савет Двери за здравство
Фото: Tanjug/Sava Radovanović

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: