Нови статистички подаци само потврђују оно што се видело већ у новембру када је забележен невероватан скок смртности становништва Србије у односу на исти период претходне године од чак 35,6%.

       Сада нам је саопштено да је број умрлих у односу на прошлу годину већи за скоро 14%. Ако знамо да је буквално сваки сегмент друштвеног деловања упрегнут у производњу велике лажи која треба да покаже да смо најбољи бар у Европи, ако не и у целом свету и да је само требала да се деси оваква пошаст да то и докажемо, можемо са високим степеном вероватноће претпоставити да су застрашујући подаци Завода за статистику исфабриковани у жељеном смеру и да је број умрлих, на жалост, далеко већи.
         
Оно што је и даље запањујуће је податак да је број умрлих лекара, стоматолога и фармацеута прешао број од стотину и не види се где ће се зауставити. Лекари тзв. Кризног штаба, одликовани и они који то тек очекују, у време најјачег „затварања“ у најозбиљнијим европским државама, упозоравају да очекују нови скок оболелих, након повратка са скијалишта где се српска „елита“ забављала  у препуним кафићима и ресторанима. Ово ће наравно, поново попунити болничке капацитете и довести до новог усијања и страдања лекара и осталог особља на „првим линијама“. И то сигурно неће бити због испијања кафе у скафандеру него због поновне пренапрегнутости здравственог система. Нисмо чули да је испражњен неки угоститељски објекат на Копаонику или Златибору, а камоли да су драконски кажњени власници тих објеката. Да се високим новчаним казнама кажњавају и сви присутни на „журкама“ као у Великој Британији све би наравно било много другачије.
         
Лекари тзв. Кризног штаба, професионални и прекаљени произвођачи велике лажи, који су у пензији или пред њом или су унапређени у министре, на најмизернији начин су издали своје колеге. Сва струковна удружења лекара, сем Синдиката лекара и фармацеута Србије који једини високо и чврсто носи заставу професије, овај нечастан посао потпомогла су прећутним затварањем очију. Председница Владе која руководи тзв. Кризним штабом, заједно са кључним министрима члановима, није показала забринутост нити  покренула истрагу о оволиком броју умрлих лекара, који би у нормалним земљама био проглашен националном катастрофом и заслужио бар дан жалости. Одговоран председник Владе и одговорни министри једне демократске Владе би због овога моментално поднели неопозиву оставку. На жалост, то је област у којој нисмо баш толико бољи од остатка света.

 

Савет Двери за здравств