Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савет за здравство Српског покрета Двери  саопштава да упорно игнорисање бројних добронамерних предлога, међу којима су и седам предложених мера Двери за спас српског здравства, има за последицу високу цену у виду ненадокнадивих губитака које плаћају како грађани Србије, тако и здравствени радници.

     Ако је веровати овејаним експертима из Републичког завода за статистику, смртност у Србији је у новембру 2020. године већа за застрашујућих 35,6% у односу на исти месец прошле године. Нажалост, мора се приметити да ниједан од параметара, укључујући и оне економске, није тако високо порастао у овој години. У исто време, тзв. Кризни штаб ублажава мере и пооштрава контролу њиховог спровођења. Јасно је да ће та контрола, као и до сада, бити високо селективна, што значи да је суштински неће ни бити. Профитираће, наравно, најоданији  власници угоститељских објеката који су сигурни да неће бити контролисани.

Најдебљи крај ће поново, и то за пар недеља, извући здравствени радници. За сада је умрло више од  50 лекара и тај број се свакодневно увећава. Медицинске сестре и техничаре нико изгледа и не броји. Такве податке још нисмо видели и то не служи на част њиховим струковним удружењима.

Не слажемо се са оценама да је здравствени систем „пукао“. Кристално је јасно да је пукао управљачки механизам, односно тзв. Кризни штаб, и то у свим његовим отвореним и прикривеним манифестацијама. Ово се поготовo односи на „Кризни штаб у сенци“  који чине најважнији министри Владе са ограниченим роком трајања, на челу са њеним првовакцинисаним председником. Ма колико се сви заједно трудили да одвуку пажњу и тако бар привидно очувају вођину невиност, ставри измичу контроли и ништа се више не може сакрити.

Предувани балон већ попушта, што је било неминовно, а кад све крене да пуца као цев у Батајници и вода незаустављиво крене, тек тада ћемо видети шта је све урађено у потаји и „иза завесе“ у овом времену  страха и вешто организованог психолошког слома готово целе популације.

 

 

Савет Двери за здравство
 *Извор фотографије: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: