Српски Покрет Двери - Лого
Search

Кровна организација младих је објавила забрињавајућу статистику. По њeном истраживању чак 64% младих живи са родитељима а као главни разлог тога је недостатак финансијских средстава. Подсећамо, држава је најавила да ће се градити јефтини станови за младе али као и многа друга обећања и ово је погажено.

       Нерешено стамбено питање је главни разлог због ког млади брачни парови одлажу заснивање породице, наводи се у последњем истраживању ЦеСИД-а. Тај проблем може бити решен одређеним  субвенционим мерама, уколико би држава заиста имала воље да их спроведе.

Српски покрет Двери одувек наглашава значај бриге о младима, нарочито о младим брачним паровима. Конкретне мере за које се залажемо јесу: помоћ младима кроз повољније стамбене кредите, запошљавање младих и вредновање њиховог знања и образовања као и сви облици помоћи предузетништву код младих, ослобађање од пореза младих предузетника, усклађивање образовања и родитељства, субвенције за породице које желе да се врате и остану на селу. Зато предлажемо да држава издвоји новац за субвенционисање крова над главом за младе брачне парове. То не мора нужно да буде стан. Залажемо се за давање бесповратне помоћи у износу од 5 000 до 10 000 евра за породице које желе да да се врате на село и баве пољопривредом или сеоским туризмом. Предлажемо да се уреди систем тако да се за младе, а нарочито оне са  факултетским дипломама мора пронаћи посао у струци. Млади образовани људи су будућност сваке државе па и наше. Зато им се мора омогућити да раде у областима у којима су најбољи како би били покретач развоја и просперитета Србије.

На самом крају, да предухитримо власт и да одмах кажемо да ови предлози нису популистички и финансијски неизводљиви. И те како су изводљиви ако се престане са досадашњом погубном политиком нерационалног усмеравања новца, која се спроводи последње две деценије. Уместо давања субвенција страним фирмама, треба да улажемо у домаћу привреду од које ће сав профит остајати у Србији. На такав начин помагаћемо и младост Србије, која ће остајати да ради, живи и рађа у својој отаџбини.

Омладина Двери подржава сваку борбу младих за квалитетан живот, као и за системско решавање стамбеног проблема младих брачних парова. Зато сматрамо да је једини начин да се дође до трајног решења овог и многих других проблема промена система. Помоћ младим брачним паровима након промене система неће бити обећање у сврху политичког маркетинга, већ ће то бити системске мере које ће овај проблем решити дугорочно. Подсећамо да смо ми, млади, будућност ове земље и да је дужност сваке државе која мисли о својом напретку, да учини будућност младих сигурном.
 

Савет омладине Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: