Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савет за здравство Српског покрета Двери саопштава да  нема разлога за панику коју свесно или несвесно намeћу неодговорни појединци, нарочито из сфере медија у својој неутољивој жељи за профитом и сензационализмом. Инфекција корона вирусом  има, у највећем броју случајева,  благу клиничку слику.

     Препоручујемо да се предузму  све од стране стручњака предложене мере за подизање индивидуалних одбрамбених снага организма укључујући и оне које наш народ примењује од давнина. Ово се посебно односи на старије и хроничнo оболеле  које су под највећим ризиком у случају инфекције корона вирусом  и  који треба да избегавају боравак у затвореним просторима са више присутних особа.

У случају епидемије препоручујемо стриктно поштовање свих упутстава које предлажу одговорни државни органи.

Осуђујемо све врсте неодговорног понашања како оне које доприносе ширењу страха сталним навођењем броја умрлих који сам по себи не значи ништа, тако  и оне које ниподаштавају опасност  од вируса. Изјаве попут оне  министра здравља да поуздано зна да министру Дачићу вирус не може ништа, спадају у посебну категорију коју је тешко окарактерисати као нормалност.

Уређеност српског здравственог система тешко може бити на вишем нивоу од уређености српске  државе. Због тога превенција мора бити далеко испред лечења. Инфективна клиника се не може средити за 6 месеци.  Апарати се не могу набавити за месец  дана. Средства и лекови се можда и могу набавити за краће време. Нека и у последњи час.  Како систем изгледа изнутра здравствени радници најбоље знају. Зато их  молимо да још једном, по ко зна који пут, дају све од себе и уоче слабости система које се могу кориговати да бисмо били спремнији за неке будуће далеко опасније ситуације.

Фото: Профимедиа

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: