Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, прекјуче је, током свог обраћања, а након усвајања измене Закона о пензијском и инвалидском осигурању, изјавила да ће се критеријум за одлазак жена у пензију до 2023. године изједначити са критеријумом који имају мушкарци.

       Ова еуфорична изјава би према њеним речима требало да буде усмерена на борбу против дискриминације међу половима и да мушкарци и жене имају исте услове за пензионисање.

Савет жена Српског покрета Двери жели да укаже на мањкавост и штетност изјаве министарке Кисић Тепавчевић, која очито није баш најсвеснија суштине ове скандалозне изјаве. Ово би се укратко могло назвати и резиме измењених Закона о дискриминацији и родној равноправности. Као што смо и претпостављали, поменути Закони немају за циљ решавање суштинских проблема већ су увод у још дубљи тоталитаризам и представљају још један вид некритичког прихватања свега што нам долази из европских центара моћи. Оваквом изменом закона само се још више продубљује јаз између мушкарца и жене, која осим пословног функционисања носи и ону материнску која јој је Богом и природом дана. Женама у Србији не недостаје Закона, већ им недостаје привилегија.

Српски покрет Двери се залаже да материнство буде препознато као занимање, да млади брачни парови са више деце имају умањен порез, а да за треће дете, мајке могу стећи националну пензију.

Изјавама попут прекјучерашње, министарка Кисић Тепавчевић шаље јасну, али безобзирну поруку која гласи „Тражили сте равноправност, гледајте је.“

Савет жена Српског покрета Двери апелује на госпођу Кисић Тепавчевић да преиспита своје изјаве и размисли о последицама које могу имати на већ довољно угоржену женску популацију као и да се позабави суштинским проблемима са којим се жене у Србији сусрећу.

 

Савет Жена Двери

Фото: Танјуг/Јадранка Илић