Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савет жена Српског покрета Двери одржао је данас конференцију за медије испред Дома Народне скупштине на којој је још једном затражено повлачење Закона о родној равноправности и Закона о изменама и допунама закона о дискриминацији, а који би требали данас да буду изгласани на седници Народне скупштине.

       Овом приликом, на конференцији за медије су говориле: Драгана Милићевић – председник Савета жена Српског покрета Двери, Радмила Васић – потпредседник Савета жена и као чланови Савета жена Нада Гладовић и Адријана Гаврић.

Драгана Милићевић: Бојим се да грађани Србије нису свесни какве ће последице по даљи развој нашег друштва имати усвојени Закон о родној равноправности и Закон о изменама и допунама закона о дискриминацији. Ови закони нису само антиуставни, они отварају пут за даље урушавање уставног поретка, природне породице, уводе вербални деликт, забрањују слободно исповедање вере и право на другачије мишљење. Дух једног народа се уништава и мења кроз уништење породице, кроз уништење образовног система и кроз уништење морала.

Нада Гладовић: Ту сам данас да заједно са својим саборцима упутим апел породичној Србији, Српској православној цркви и свим институцијама да хитно реагују и искажу незадовољство поводом усвајања ових дубоко антихришћанских, антипородичних,  и антиуставних закона. Оваквим законима спроводи се увођење вербалног деликта што значи прогон свакога ко буде имао критички став уперен против идеологија родне равноправности и хомосексуализма. Свакако смо против било какве дискриминације, агресије или вређања људи који су другачији, али такође сматрамо да овакви закони директно задиру у брак, који је искључиво заједница мушкарца и жене. Прихватање тих закона отвара врата да се у блиској будућности донесу и закони о могућности усвајања деце што представља посебну и  још већу проблематику.

Радмила Васић: Грађани морају да знају да ће СНС, СПС, СПАС и све оне партије које су прошле године изашле на изборе, али и оне које нису а данас ћуте о кршењу Устава, бити одговорне за урушавање уставног поретка и правног система. Ћутањем се дозвољава да се уместо категорије ПОЛ уводи категорија РОД, тако да дете рођењем нема пол и неће бити мушко или женско, већ ће се одредити у складу са друштвеним приликама.  Ово је веома опасна родна  идеологија о чијим последицама већ говоре земље које су то учиниле раније. Устав Републике Србије, као највиши правни акт, не познаје категорију рода и родног идентитета. Усвајањем ових закона крши се Устав и то ће направити огроман хаос у нашем правосудном систему. Овакви усвојени антиуставни закони биће стављени ван снаге одмах након смене ове власти.

 

 

Савета жена Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: