Широм Србије, у свим већим градовима, одржавају се протести против увођења ковид пропусница. Активно учешће у борби за слободу избора узеле су и чланице Савета жена Двери.

Власт која је и иначе глува на другачије мишљење и априори одбацује све што не долази из њихове политиче агенде и овога пута је намерно злоупотребила чињенице, стављајући у контекст антиваксерског деловања чланицу Савета жена Двери Наду Гладовић. Српски покрет Двери је у више наврата изнео став у јавности да не припадамо антиваксерском миљеу, нити је тај став близак нашим уверењима. Ми се залажемо за слободу избора, поштовање Устава и закона Републике Србије. За нас је спорна обавезност и агресивно и присилно наметање обавезне вакцинације.

Одлазак пред стан др. Кона, као и др. Тиодоровића свакако није најбоље решење, али власт грађанима није оставила друге могућности, где би се чуло другачије мишљење и шта је то што толико изазива неповерење и страх код грађана када је у питању обавезна вакцинација, као и ставови Кризног штаба. Доктори су барем на тренутак могли да осете какав осећај изазивају њихове посете нашим домовима путем малих екрана свакодневно. Са колико зебње, страха, недоумица и невере слушамо њихова контрадикторна и збуњујућа објашњења за увођење нових мера које су често косе са здравим разумом. Оно што је у овом случају неопходно јесте да најзад почнемо да слушамо једни друге са уважавањем и поштовањем, јединствен став када су националне теме у питању, као и неодбацивања другачијег мишљења само из разлога политичке неподобности поједница. Ту нема места за политичке игре и политиканства.

Нада Гладовић је поносни члан Савета жена Двери и нада нове слободне Србије која има храбрости да у име свих забринутих родитеља проговори и јасно каже да на обавезност не пристајемо.

Савет жена Двери