Српски Покрет Двери - Лого
Search
Savez za Srbiju: Borba protiv kriminala, protivljenje članstvu KiM u UN i nova ekonomska politika

Budući osnivači Saveza za Srbiju razgovarali su večeras u Užicu u punoj sali gradske skupštine, i istakli da su među glavnim tačkama programa Saveza borba protiv kriminala, protivljenje članstvu Prištine u UN, stvaranje uslova za fer izbore, nova ekonomska politika, zapošljavanje mladih i borba protiv siromaštva.

Domaćin skupa i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je da je za slobodne i fer izbore neophodno da prestanu pritisci na birače i da svim političkim strankama bude omogućen ravnopravan pristup medijima, i istakao da će Savez razmotriti bojkot izbora ako ti uslovi ne budu ostvareni, pa „neka Vučić sa Čedom, Čankom i radikalima dokazuje svetu kako je ’pobedio’ u trci u kojoj je sam učestvovao“.


Članica Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Gordana Marinković Savović rekla je da su najvažniji zadaci Saveza za Srbiju promena pogubne vlasti Aleksandra Vučića i potom sprovođenje programa od 30 tačaka, od kojih je izdvojila borbu protiv siromaštva, porodičnu politiku i stvaranje uslova da se mladi zaposle i ostanu u Srbiji.


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je Savez pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji postavio kao jedno od najvažnijih tačaka okupljanja opozicije, i dodao da se mora učiniti sve da Aleksandar Vučić ne počini veleizdaju potpisivanjem sporazuma kojim bi bile precrtane granice Srbije, jer to ne bi bilo poslednje precrtavanje granica.


Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac naveo je da će sprovođenje 30 tačaka programa Saveza stvoriti uslove za ostanak mladih u Srbiji, jer program podrazumeva stvaranje pravne države, podršku mladim bračnim parovima, obrazovanju i mladim talentima.
Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović je, upitan o novoj ekonomskoj politici Saveza, odgovorio da će se ona zasnivati na većim javnim investicijama, podršci domaćim preduzetnicima i eliminisanju partokratije iz javnog sektora.


Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović je, upitan kakvu korist građani imaju od toga što o njihovom novcu odlučuju političari, odgovorio da je došlo vreme da se u Srbiji odluči da li će se za sve pitati i o svemu odlučivati jedan čovek ili „milioni ljudi, odnosno svi mi“.


Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da se Savez za Srbiju stvara kao brana daljem propadanju Srbije i da će najbolji ljudi, koji će biti izabrani na poštenim izborima, rešavati probleme korupcije, kriminala, kupovinu diploma, a moći će i da se posvete bankama koje „gule kožu građanima“ jer ih štiti „Vučićeva miljenica, guvernerka Jorgovanka Tabaković“.


Predstavnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Vladimir Radosavljević je, upitan o sudbini radnika koji mahom u poznim godinama ostaju na ulici, pozvao radnike da se „opamete i uzmu stvar u svoje ruke“, jer se svakome može dogoditi da prođe kao radnici Azotare“, koji su jednog meseca primali platu 70.000 dinara, a sledećeg se našli na ulici, jer je uvoznički lobi ima interes da zatvori fabriku.


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: