Српски Покрет Двери - Лого
Search
Savez za Srbiju: Sprečiti rasprodaju najvrednije imovine

Osnivači Saveza za Srbiju razgovarali su večeras sa građanima Zrenjanina i istakli da se mora zaustaviti dalja rasprodaja najvrednije državne imovine u bescenje, uspostaviti jednakost i sprečiti razgraničenje Srbije od same sebe, odnosno davanje „našeg za naše“.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da o programu Saveza za Srbiju od 30 tačaka nema reči na velikim nacionalnim televizijama, i dodao da u Srbiji nema normalnog života. „To je razlog zašto smo se okupili. Srpska politička scena više nije ista. Vreme je da se završi vreme propadanja i dođe vreme slobode. Pročitajte 30 tačaka programa Saveza i iznenadićete se oko koliko tema smo se mi ovde složili“, rekao je Obradović na skupu u zrenjaninskom hotelu Vojvodina.


Jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, na pitanje o prodaji državne imovine odgovorio je da nije tačno da ništa što je državno ne može da funkcioniše, već je samo pitanje da li oni koji vode znaju kako se to radi.


“ ’Bg voz’ je kasnio sedam sekundi godišnje, što pokazuje da mi možemo kad hoćemo“, rekao je Đilas, koji je i bivši gradonačelnik Beograda, i upitao da li bi „Nemci bili Nemci kada bi imali plate od 25.000 dinara“.


Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da Savez za Srbiju neće biti desničarska organizacija, i istakao da je to nužan oblik organizovanja politički odgovornih činilaca spremnih da svoje programe podrede opštem cilju – normalizaciji svakodnevnog života i političkog života u Srbiji.


Potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš, je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće da čuje vojni vrh, jer se samo slika sa generalima, ali nikada ne razgovara sa njima. „Kada bi hteo da čuje ljude iz vojnog vrha, oni bi mogli da mu kažu kakva će to Srbija biti sa presečenim koridorom i da ga pitaju kako je zamislio da se razgraničimo sami od sebe i da damo naše za naše“, rekao je Ponoš.


Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da se Savez za Srbiju nije okupio na politici “ua, Vučiću” jer nema ništa protiv njega lično, nego protiv toga što su penzioneri i radnici u Srbiji najsiromašniji u Evropi zbog njegove politike. “Mi ćemo uraditi sve da Srbija ne bude poslednja rupa u Evropi bez pravde i jednakosti, a nejednakost ćemo vratiti u tamnu tminu prošlosti, gde joj je i mesto“, rekao je Stefanović.


Na pitanje kako smeniti vlast u nedemokratskim uslovima, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović odgovorio je da to ne zavisi od Aleksandra Vučića, nego od građana Srbije koji moraju da svoju sudbinu uzmu u svoje ruke i da ne veruju neistinama objavljenim u medijima, nego svojim novčanicima i da budu svesni uslova u kojima rastu njihova deca.


Predstavnica Pokreta za preokret Nada Sporin rekla je da je prodaja zemlje strancima uzela maha u Vojvodini, gde se zemlja koju su poljoprivrednici obrađivali daje onima koji uživaju podršku vlasti, i dodala da beogradski PKB ne sme biti prodat u bescenje, kao i da se Savez zalaže za vraćanje subvencija od 12.000 dinara po hektaru.


Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović rekao je da je u Srbiji najniža prosečna plata u Evropi, kao i minimalna zarada, koju je utvrdio MMF, bez uvažavanja kriterijuma poput cene potrošačke korpe, rasta cena osnovnih životnih namirnica, koji bi trebalo da budu glavni argumenti za povećanje takozvanog minimalca.Savez za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: