Српски Покрет Двери - Лого
Search
Savez za Srbiju uputio zahteve RTS-u

Simbolično, na Međunarodni dan prava javnosti da zna, lideri Saveza za Srbiju su uputili pismo RTS-u sa zahtevom da javni medijski servis počne da poštuje zakone, da omogući predstavnicima opozicije vreme u informativnim emisijama i obezbedi poštovanje prava na demanti.

Oni su u pismu istakli da podsećaju da slogan Radio televizije Srbije glasi „Vaše pravo da znate sve“ i da i građani koji glasaju za opoziciju finansiraju rad RTS-a i imaju pravo da znaju sve o aktivnostima i stavovima svojih političkih predstavnika.


U svojim zahtevima, lideri Saveza su tražili da u roku od 15 dana bude obezbeđeno redovno učešće predstavnika Saveza za Srbiju u informativnim programima RTS-a i to „najmanje 30 minuta nedeljno“, a naročito se insistira na „učešću u debatnim emisijama“. Kako se navodi, od izborne kampanje za beogradske izbore, niko od predstavnika opozicionih partija nije bio u studiju RTS, a radi se o partijama koje imaju svoje predstavnike i u republičkom i u lokalnim parlamentima i predstavljaju stavove značajnog dela građana.


Kako u pismu stoji, Savez traži i „da se demanti i odgovori predstavnika Saveza za Srbiju pročitaju u istim emisijama i formatima u kojima su klevete i laži predstavnika vlasti o Savezu ili njegovim članicama iznete“, te da  „odgovor i demanti moraju biti objavljeni u istoj minutaži i na istom mestu gde su izrečene klevete i optužbe vlasti“.


U pismu je naglašeno da će predstavnici Saveza za Srbiju biti prinuđeni da radikalnije deluju protiv takve uređivačke politike javnog medijskog servisa, ukoliko ne dođe do ispunjenja ovih zahteva.


Pismo vam dostavljamo u prilogu.Pres-služba Saveza za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: