Српски Покрет Двери - Лого
Search
SKANDAL: Vlada otpušta 4500 prosvetnih radnika

U avgustu ove godine se na listi tehnoloških viškova nalaze 4.473 osobe zaposlene u obrazovanju, tako da je broj tehnoloških viškova duplo veći nego u julu, ali će ovaj broj biti još veći zbog stručnog uputstva ministarstva o formiranju odeljenja.


Po procenama sindikata prosvetnih radnika, zbog toga će biti oko 800 odeljenja manje nego prošle godine. Na reakcije prosvetnih radnika i roditelja koji smatraju da ne treba ponovo formirati već formirana odeljenja, odgovorio je ministar Šarčević koji je rekao da ne moraju prosvetni radnici da rone suze što su pravljena lažna odeljenja i da se lažnim odeljenjima  ne mogu čuvati radna mesta. Ali pravo pitanje za ministra je, da li se mogu sačuvati lažnim diplomama?


Da je sve manje učenika u osnovnim školama, ne treba posebno isticati. A da je jedan od osnovnih problema našeg društva pad nataliteta, odnosno bela kuga, Srpski pokret Dveri ističe svuda i uvek, jer se ovaj problem prelama kroz sve sfere našeg društva.


Ipak, prosvetni radnici, ta „amorfna masa“ kako ih je nazvala premijerka Brnabić, i pored nejedinstva sindikata i nemanja jedinstvene strategije u nastupu prema resornom ministarstvu i Vladi, čuvaju svoju struku i imaju jedinstven i zajednički cilj – borbu za očuvanje obrazovanja i njegovog kvaliteta, uprkos svim vladama i ministrima koji su ovaj resor preuzimali.


Ministar Šarčević je rekao da bez obzira na sve zahteve prosvetara, prvo mora obaviti razgovore sa MMF-om.


Dok Vlada na čelu sa resornim ministarstvom ne shvati da prosveta nije trošak, nego resurs, nikakva reforma ne može doneti napredak.


 


Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: