Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јуче су народни посланици Двери мирним протестом испред Народне скупштине Републике Србије исказали негодовање и противљење грубом кршењу Устава и закона од стране власти.

      Том приликом народни посланик Српске напредне странке Милован Дрецун извршио је вербално насиље над неколицином жена Српског покрета Двери.  На тај начин покушао је да омаловажи жене као равноправне учеснике јавног и политичког живота. Међутим, ово није јединствен случај у последње време, већ манир којим се у недостатку културе и елоквенције СНС послушници служе. Наиме, идентичан случај односно салве увреда доживела је и позната новинарка као одговор на своја директна и објективна питања која поставља људима на власти, а која не долазе од стране унапред припремљених новинара.

Од људи којима ништа није свето, који свакодневно крше Устав Републике Србије и бесомучно нападају и дискриминишу жене не може се очекивати да искажу било који вид поштовања и разумевања према неистомишљеницима.

Женска снага Двери јасно поручује посланику СНС-а Миловану Дрецуну, као и осталим носиоцима насиља да нећемо дозволити да нам газе достојанство, право на другачије мишљење, као ни Уставом загарантована људска права. Борба за нормалну и пристојну Србију, као и за побољшање друштвених норми и законодавство је почела. Нећете је зауставити ни насиљем, али ни хапшењем.

 

Драгана Милићевић

Председница Женске снаге Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: