Одлуком Скупштине Града Новог Сада 22. новембра одржаће се избори у месним заједницама Буковац, Подбара, Салајка и Степановићево. У ове поменуте четири од укупно 47 месних заједница, колико Нови Сад броји на брзину спроводе се избори за чланове Савета месне заједнице, иако ни сами грађани Новог Сада нису упознати да се у њиховим месним заједницама одржавају избори.

     Српска напредна странка очито наставља у свом старом добром маниру да приватизује изборе и спроводи их на нелегалан и нелегитиман начин. После нелегалних и крајње неслободних парламентарни, покрајинских и локалних избора одржаних 21. јуна ове године, Милош Вучевић сада када је наш град поново захваћен пандемијом корона вируса жели да иза затворених врата и далеко од очију јавности спроведе изборе за месне заједнице и тако награди себи привржене чланове, а грађанима онемогући било какав утицај на доношење одлука у нашем граду.

     Градска организација Српског покрета Двери у Новом Саду под хитно захтева да се један овакав изборни процес, који се води иза кулиса заустави и да се спроводу слободни, фер и поштени избори на свим нивоима – од месних заједница – до парламентарних избора. Такође, желимо да подсетимо јавност да се први бојкот избора у нашем граду десио још 2017. године када је целокупна опозиција бојкотовала тадашње изборе за чланове месне заједнице управо из истих разлога.

 Градска организација Двери Нови Сад