Српски Покрет Двери - Лого
Search

Представници компаније „Зиђин“ и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, славодобитно су најавили отварање новог рудника „Чукару Пеки“ у близини Бора. Грађани Бора се већ дуже време жале на уништавање животне средине од стране РТБ Бор, односно њиховог већинског власника „Зиђин“-а, а сада иста компанија најављује и отварање новог рудника.

         Овога пута се отишло и корак даље. Поред сумње да ће то бити нови удар на екологију, ова компанија је добила и право на експропријацију земљишта, односно откупљује куће и осталу имовине грађана у том делу Бору. Постављамо питање, зашто држава упорно ради у интересу страних компанија, па чак и када је у питању расељавање сопствених грађана? И друго, да ли су чак и цене које се нуде за имовину приликом експропријације јако мале?

Из ових разлога, Уставном суду ће бити поднет захтев за ограничење Закона о експропријацији, односно да се он не односи на рударство и стране компаније. Српски покрет Двери ће подржати ову иницијативу јер интерес грађана, а не власти и странаца мора бити на првом месту.

 

Инфослужба Двери

Фото: сајт Владе Републике Србије

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: