Српски покрет Двери поздравља што је велики историјски датум почетка пробоја Солунског фронта проглашен за национални и државни празник са обе стране Дрине. Данас нам је преко потребно српско јединство и слобода, а све то симболише национална застава.

       Радујемо се што су бројне политичке идеје Двери коначно победиле: од увођења Министарства за породицу, преко повратка редовног служења војног рокa и заштите српског језика и ћирилице, до интонирања државне химне у школама и слободног и масовног истицања наше заставе. Годинама је власт одбијала све ове идеје које су предлагали народни посланици Двери у Скупштини, али их сада прихвата руковођена предизборном кампањом и страначким интересом. За нас је то признање да је политички програм Двери најбољи и предлажемо владајућем режиму да прочита и остале делове нашег програма. Међутим, проблем са преузимањем идеја Двери од стране власти је у томе што се углавном само користе у маркетиншке сврхе и често остану суштински неспроведене.
 
То што СНС користи националне теме у предизборне сврхе не треба да нам огади родољубље. То што тиме скрећу пажњу од криминала и корупције у које су огрезли не сме да смањи нашу љубав према отаџбини. Ово данас није Вучићев већ национални празник, без обзира колико га он злоупотребљавао. Садашњи режим ће проћи, али ће остати српско јединство, слобода и национална застава као идеал свих српских патриота без обзира на идеолошке и политичке поделе. То је оно што је заправо суштина постојања и програма Српског покрета Двери.
 

Срећан празник Србијо и Републико Српска!

 

Инфослужба Двери