Народни посланик Двери Иван Костић и председник Покрајинске организације у Војводини Радош Пејовић, посетили су у недељу 23. фебруара на позив грађана општине Нови Кнежевац, села Мајдан и Рабе, где су уочени озбиљни проблеми због мигрантске политике актуелне власти.

     „Чули смо од мештана да је ово село Иштвана Пастора. Не разумем како је могуће да председник Скупштине Војводине није искористио свој положај и утицао да се житељи овог места осећају бар мало сигурније. Од њих смо чули да мигранти желе да пређу у Мађарску, али пошто је у Мађарску забрањен улаз, они остају у ова два села и чекају прилику да пређу. За то време улазе у напуштене куће, које упале, отимају мештанима кесе из руку када се враћају из продавнице, ноћу лупају на прозоре и траже пуњаче за мобилне телефоне. Сви живе у великом страху, а посебно се плаше да пусте женску децу саму чак и у двориште. Мигранте смо видели свуда. Видели смо и упаљену кућу. Оно што забрињава је чињеница да полиција више не реагује на позиве мештана. Преко 80% грађана је потписало захтев за повећање безбедности и предало Скупштини Војводине. Захтевамо од Иштвана Пастора да хитно мора да се усвоји захтев забринутих мештана Мајдана и Рабеа, који је предат Скупштини Војводине. Господине Пастор о овоме не смете ћутати, људски животи су у питању, и миграната и мештана“ – рекао је Радош Пејовић.

„Ту смо на самој граници са Мађарском и Румунијом и можете видети како једна озбиљна земља решава проблем миграната. Ова ограда представља заштиту сопствених грађана, а не борбу против миграната. Двери нису против миграната, већ против овакве мигрантске политике актуелне власти, где су сви угрожени. Мигранти се превозе илегално у Мађарску што власт у Србији прећутно одобрава, као што се не оглашава ни по питању уништавања имовине државе Србије од стране миграната, што смо у селу Мајдан имали прилике и да видимо. Мештани Рабеа и Мајдана се питају зашто им нико не помаже и зашто их је држава оставила да се сами боре са хаосом који их је задесио. МУП се не појављује и ово је велики пораз Министарства унутрашњих послова. Србији је потребна нова мигрантска политика коју Двери нуде, а она је иста као политика Виктора Орбана и Мађарске, односно четири чланице ЕУ које чине Вишеградски групу. Зато не можемо да разумемо зашто председник СНС такву политику назива фашистичком и тако вређа не само нас Србе већ и Мађаре, Словаке, Чехе и Пољаке.“ – закључио је народни посланик Двери Иван Костић.

 

 

 

Инфо служба Двери