Srpski pokret Dveri kao i uvek uz svoj narod i prosvetare

Članovi sva četiri sindikata prosvetnih radnika protestovali su juče u Beogradu, nezadovoljni predloženim platnim razredom u koji su smešteni.

Skup pod sloganom „Pravda ispred para“ počeo je u 12 časova ispred Ministarstva prosvete, a završen dva i po sata kasnije ispred Ministarstva za lokalnu samoupravu, koje reguliše platne razrede u javnom sektoru.


Zahtev prosvetara je da budu prebačeni u deveti platni razred svi koji imaju sedmi stepen stručne spreme i tako budu izjednačeni sa drugim zanimanjima sa istim stepenom stručne spreme. Dveri podržavaju ovaj zahtev jer nije normalno da oni koji obrazuju decu i oblikuju budućnost budu svrstani u niži platni razred od nekih koji imaju isti stepen stručne spreme, a rade u drugim javnim službama. Najavljen je štrajk u vidu skraćenih časova 03. septembra, koji će biti radikalizovan ukoliko se ne postigne cilj.


Skupu je pored odbornika Dveri u Boru prisustvovala i narodni poslanik  Dveri Marija Janjušević kako bi prenela podršku Srpskog pokreta Dveri i poruku da će uvek biti uz svoj narod i štititi stručnost i pravednost.


 

Informativna služba Dveri

Unija prosvetnih radnika Srbije

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije

Sindikat obrazovanja Srbije

Sindikat radnika u prosveti Srbije