Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери честита свим побуњеним и храбрим грађанима Србије који су својим изласком на главне саобраћајнице и блокадом главних путних праваца у Србији у претходне две суботе натерали владајући режим да мора да поништи Закон о експропријацији и измени Закон о референдуму и народној иницијативи.

        Међутим, ако је добијена једна битка – није добијен рат. Није време за прославе већ за наставак борбе до коначне и потпуне победе над Вучићевом влашћу. Србија има много проблема са садашњом влашћу која је огрезла у криминал и корупцију и која од наше државе прави колонију и депонију. Два закона су пала, али „Рио Тинто” још увек није. Зато наш следећи заједнички захтев као комплетне опозиционе јавности у Србији треба да буде да Влада и Народна скупштина забране свако даље истраживање, експлоатацију и прераду литијума у Србији, као и да самим тим буду обустављени и поништени сви радови на отварању рудника литијума у Лозници од стране „Рио Тинта”.

Ако су блокаде показале модел који може да уздрма власт, нема дилеме да их треба наставити са новим захтевима а свакако најпречи треба да буде „Рио Тинто, марш из Србије!”. И као што су пала ова два закона, треба све да учинимо да исто тако 16. јануара падне и референдум. Корак по корак, ударац по ударац, победа по победа, стрпљиво и сложно победићемо Вучићеву власт и читав корумпирани политички и правосудни систем. Као уставобранитељи и уједињене патриоте понављамо:

 

Не дамо Србију!

Не дамо светиње!

Не дамо Устав!

Рио Тинто, марш из Србије!

 

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: