Srpski pokret Dveri podržava proteste malinara

Srpski pokret Dveri podržava opravdane proteste malinara i zahteve koje upućuju resornom ministarstvu. Vlada Srbije ne sme svojim (ne)radom da dovodi u pitanje opstanak domaće proizvodnje malina.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača Užice najavilo je da će doći ispred zgrade Vlade Srbije kako bi ih vlast bolje i čula i videla. Okupljanje nezadovoljnih malinara biće održano 25. decembra sa početkom u 12 sati.

Razlog za protest leži u tome što u vezi sa niskom otkupnom cenom maline za ovogodišnji rod resorna ministarstva nisu ispunila obećanja i obaveze iz saopštenja izdatog 23. jula. Malinari zahtevaju ispunjenje obaveza ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i Vlade Srbije koja se odnose na kontrolisanje otkupnih izvoznih cena maline i uvid u prodajne cene od proizvođača do prodavaca na malo.

Takođe, proizvođači zahtevaju izveštaj Komisije za zaštitu konkurentnosti kako bi se izvršila korekcija otkupne cene malina prema poljoprivrednim proizvođačima. Jedan od zahteva je i formiranje Nacionalnog saveta za malinu koji bi rešavao probleme koji se ponavljaju iz godine u godinu.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri