Srpski pokret Dveri podržava zahteve Vojnog sindikata Srbije

Sindikat kao jedan od najočiglednijih primera kriminala i korupcije navodi da se Uprava za logistiku Generalštaba Vojske Srbije saglasila da se za remont pet vozila marke „PUH“, prosečne starosti 30 godina, isplati čak 131 hiljada evra.

Dalje navode, da je sporno to što je popravka ovih automobila ustupljena privatnoj firmi “Patrimons Automotiv”, a Vojska Srbije, u svojoj formaciji ima najreferentniju ustanovu za remont kako specijalnih tako i vozila marke “PUCH“, a ističu da može da se iskoristi i vojno-tehnički partnerski sporazum, koji su potpisale Rusija i Srbija, po kojem bi Srbija mogla po mnogo povoljnijim cenama i poreskim olakšicama da kupi potrebna vozila.


Vojni sindikat je zaključio da su ministar odbrane i načelnik Generalštaba, izgubili kredibilitet kod srpskih vojnika zbog nesposobnosti i činjenice da neće da spreče korupciju, mobing i sprovođenje loših kadrovskih rešenja.


Zato se i obraćaju predsedniku države sa molbom da ispuni svoje obećanje i spreči kriminal i korupciju u vojsci, posebno sada, kako ističu u saopštenju, kada se situacija na Kosovu i Metohiji zaoštrila, a naša vojska gladuje i napušta svoj profesionalni status.


Vojni sindikat upozorio je predsednika države i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, da ukoliko njegova reakcija izostane i ovog puta, saznanja, informacije i dokumentaciju o pljačkama u Vojsci Srbije kojima raspolaže sindikat, biće objavljeni u javnosti.Informativna služba Dveri