Српски Покрет Двери - Лого
Search

На конференцији за медије испред Филозофског факултета у Београду, а поводом предстојећих избора у Црној Гори окупљеним грађанима су се обратили председник Државотворног покрета Србије проф. Слободан Самарџић, редитељ Борис Малагурски, потпредседник Српског покрета Двери мр Иван Костић и Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери.

     Конференцију је отворио Бошко Обрадовић и најавио следећег говорника редитеља Бориса Малагурског, који је нагласио да људи из Црне Горе имају јединствену прилику да нас у Србији науче шта је демократија и време је да се уведе права демократија, која подразумева да власт мора да буде смењива и позвао грађане Црне Горе, да изађу на изборе, гласају за мир а против Мила Ђукановића да се коначно уведе демократија.

У наставку конференције присутнима се обратио професор Слободан Самарџић речима да не треба сумњати да ће опозиција успети да победи на овим изборима у Црној Гори. Ово што се догађа у Црној Гори је почетак и професор је још додао да је сигуран да је после овога Србија на реду.

Иван Костић се обратио речима да коалиција ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ је нада свих Срба родољуба у региону да променом власти у Црној Гори може доћи до почетка процеса који ће резултирати коначним укидањем граничних прелаза између Србије и Црне Горе. Напокон су се створили услови да у Црној Гори дође до промене власти. После 32 године власти црногорских неокомуниста, народ им је јасно рекао „препунисте мијешину гријеха“. Бирачи су препознали боље кандидате који треба у будућности да предводе Црну Гору. Са једне стране имамо Мила Ђукановића, кога подржавају Рама, Тачи и Чанак а са друге стране имамо опозицију коју подржавају митрополит Амфилохије и епископ Јоаникије.

Поштовање православне вере, националне историје, традиционалне породице и домаће привреде је програм кога треба да подрже сви у Црној Гори којима је стало да дође до свеукупног развоја црногорског друштва, а што је још важније и до националног помирења међу свим њеним грађанима без обзира на верску и националну припадност.“ – нагласио је Костић.

Обрадовић је истакао да у недељу се на парламентарним изборима у Црној Гори бира судбина српског народа и светиња СПЦ у овој братској и пријатељској земљи. Ако победи актуелна власт Мила Ђукановића црно нам се пише и зато сваки српски родољуб треба да буде заинтересован за резултат ових избора и да сваког свог рођака и пријатеља у Црној Гори позове да се подрже политичке промене после 30 година власти ДПС. Ако се политичке промене догоде то ће значити коначну одбрану светиња и слободу за све грађане Црне Горе без обзира на њихову верску и националну припадност. То ће значити и велику симболичку поруку за Србију — да и ми овде можемо удруженим снагама да скинемо са власти нашег диктатора и Миловог политичког брата близанца Александра Вучића. Зато је овдашњи режим забринут и све чини да се помогне опстанку Мила Ђукановића на власти у Црној Гори. Упозоравамо власт у Београду да ће стајањем на страну ДПС-а стати против српског народа и светиња СПЦ у Црној Гори и да се не сме дозволити да се наша држава инструментализује у том правцу, као што је то био случај пре четири године на прошлим изборима у Црној Гори. Надамо се да ће избори у недељу у Црној Гори протећи у миру и демократском духу, као и да ће Мило Ђукановић признати пораз који је очигледан кад се виде свакодневне литије и протести широм Црне Горе, односно да неће доћи до покушаја да одбрани власт по сваку цену, рачунајући и изборну крађу и полицијску репресију. – Бошко Обрадовић.

Српски покрет Двери пружа пуну подршку свим опозиционим листама у Црној Гори, а посебно изборној листи За будућност Црне Горе на челу са проф. др Здравком Кривокапићем.

Видео снимак КЗМ можете погледати овде:

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: