У уторак почиње политичко суђење четворици чланова Двери пред Првим основним судом у Београду.

      Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, Славиша Милетић, потпредседник Извршног одбора и чланови Двери Марко и Давор Ђурђевић, сутра ће се наћи пред Првим основним судом на основу оптужног предлога Првог основног јавног тужилаштва у Београду. Њих четворица се терете за наводно насилничко понашање према народном посланику Маријану Ристичевићу и министру здравља Златибору Лончару на протесту испред Народне скупштине 8. маја ове године, за шта им је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Подсећамо јавност да су тога дана четворо народних посланика Двери протестовали испред Народне скупштине због скупштинског заседања на коме су у сред изборног процеса мењани изборни закони, што је апсолутно недемократски и антиуставни чин власти за који би они требало да одговарају. Уместо тога Тужилаштво кривично гони оне који су указали на безакоње и супротставили му се. Тога дана нико није спречавао друге народне посланике да уђу у Дом Народне скупштине и поменуто скупштинско заседање је одржано без икаквих сметњи. Једини инцидент десио се управо са поменутим Ристичевићем и Лончаром који су га намерно изазвали провоцирајући окупљене на протесту и желећи да прођу кроз масу, а не другим путем куда су у Скупштину нормално ушли сви други народни посланици тога дана. Српски покрет Двери је пред Уставним судом предао иницијативу за оцену уставности и законитости ових законских измена, али Уставни суд се самоукинуо и овај предмет сакрио у фиоку.

Изражавамо наду да ће ово бити суђење по закону а не по вољи владајућег режима који је притисцима на тужилаштво довео до ове оптужнице за коју нема никаквог основа. Уместо да истражују и по службеној дужности кривично гоне криминал и корупцију у врху власти – у тужилаштву се баве опозицијом. Позивамо представнике медија да испрате прво политичко суђење једном опозиционом лидеру у Србији, које почиње сутра у 13 часова у Првом основном суду у Београду, у Катанићевој 15.