Српски Покрет Двери - Лого
Search
Srpski pokret Dveri traži zaštitu Srba u Makedoniji

Vest da su prostorije Demokratske partije Srba Makedonije (DPSM) demolirane predstavlja napad na Srbe u R. Makedoniji i pretnju ispoljavanju nacionalne posebnosti.

To je do sada najozbiljniji atak prema jednoj političkoj organizaciji u Makedoniji, pogotovo što se radi o partiji manjinske nacionalne zajednice.


„Ovaj napad je najozbiljnija pretnja po ličnu bezbednost našeg predsednika (Ivana Stojilkovića) i zastrašujuća pretnja članstvu i simpatizerima DPSM“, navodi se u saopštenju DPSM. Ukoliko se na ovaj način bude krenulo sa implementacijom Tiranske platforme, smatraćemo da je režim Zaeva krenuo antisrpskim stazama Mila Đukanovića.


Srpski pokret Dveri traži da državni organi Republike Srbije svim raspoloživim sredstvima zatraže razjašnjenje ovog slučaja. Ukoliko režim ovaj slučaj ignoriše, smatraćemo da je Vučićeva vlast nakon nebrige za Srbe u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, ostavila na cedilu i Srbe u Makedoniji.


Biće mnogo jasnije onda šta možemo da očekujemo od naše vlasti ne samo po pitanju Kosova i Metohije, već i po pitanju pritisaka na Republiku Srpsku, koji se spremaju.


U svakom slučaju pratićemo situaciju, a lideru Srba u Makedoniji Ivanu Stojiljkoviću izražavamo punu podršku.


Srpski pokret Dveri će i dalje nastaviti da pruža podršku svim srpskim organizacijama u zemljama na eks-jugoslovenskom prostoru.


Info služba Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: