Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери подржава вечерашњи протест Антиглобалиста Србије против ковид пропусница и свеукупног деловања корумпираног и компромитованог Кризног штаба у времену пандемије. Такође, подржавамо сутрашње народне протесте најављене широм Србије као вид последњег упозорења владајућем режиму да повуче донети Закон о експропријацији којим се, као и најављеним референдумом о промени Устава, отварају врата за пролаз свих оних законских решења која до сада нису прошла, а власт је покушавала да их наметне. 

        Власт на овај начин може да прогура отварање рудника литијума у Лозници и широм Србије од стране по злу чувене стране мултинационалне компаније „Рио Тинто”. На истин начин могу да избаце преамбулу о КиМ из Устава Србије, или омогуће насељавање миграната у Србији, или наметну обавезну вакцинацију противно вољи већине грађана Србије. Зато овај закон и референдум не смеју проћи.

Српски покрет Двери је увек и свуда за ових 10 година свога политичког и опозиционог рада био са народом у првим редовима када су се бранили национални и државни интереси, или супротстављало криминалу, корупцији или било којој другој неправди коју је власт радила кршећи Устав и законе. Тако је било и у Народној скупштини, као и на уличним протестима, и тако ће и остати све док ова власт не буде смењена. То не значи подршку никаквим жутим и зеленим изборним колонама које се крију иза теме екологије и желе да присвоје народни бунт, што им не служи на част и не може да прође. Поручујемо свим патриотама да нема разлога за сукоб са другима у опозицији јер нам је противник власт, али да нема разлога ни за повлачење са протеста против власти због монопола који над овим протестима желе да остваре Зелени и Жути. Ово је борба правих српских домаћина и родољуба за еколошку и здравствену безбедност нације, за одбрану своје дедовине и Српски покрет Двери ће сутра бити на улицама са народом у блокади саобраћаја.

Позивамо председника СНС Александра Вучића да хитно врати Народној скупштини Закон о експропријацији и да он потом буде повучен из даље скупштинске процедуре јер је то једини начин за разрешење ове политичке кризе. Сви други покушаји попут нове репресије или намерног прављења хаоса на сутрашњим блокадама саобраћаја, као легитимним начинима грађанске непослушности и демонстрација против једне недемократске и криминализоване власти, нису решења већ ће само изазвати још веће проблеме. Одговорност за тако нешто биће искључиво на Вучићевом режиму, јер су нас они све довели у ову ситуацију. Постоји решење и оно зависи од власти која мора да схвати да никоме није до блокада саобраћаја већ до тога да нови закон и „Рио Тинто” не сме проћи.

 

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: