Српски Покрет Двери - Лого
Search

Небројано пута смо чули од председника СНС Србије како се буса да неће дати „Газиводе“. На крају је у припреми комплетне предаје КиМ предао цео енергетски систем.

     Све су шансе да ће ванредно стање и друге ограничавајуће мере које су уведене у Србији због пандемије врло брзо бити укинуте, али не због тога што је прошла опасност од заразе по грађане Србије. Брзо укидање ванредних мера Александру Вучићу је неопходно како би пре лета организовао парламентарне изборе. Један од разлога зашто су избори СНС-у потребни што пре је тај што је Вучић обавезан да према договору са Ричардом Гренелом реши косовски проблем тако што ће потписати „свеоубухватни мировни споразум“ са Тачијем у сред лета, који укључује и корекцију границе. Потписивањем овог договора лажна држава Косово би добила признање независности, а Гренел би га искористио као спољно-политички успех за предстојеће председничке изборе у САД на јесен. О томе већ отворено говоре и амерички медији, док Аљбин Курти сведочи да му је све ово признао Тачијев саветник.

Прошло је седам година од како је Ивица Дачић у име Владе Србије потписао тзв. Бриселски споразум са Хашимом Тачијем, који је противуставан и није у складу са међународном Резолуцијом 1244. Од многобројних мера које су предвиђене овим уговором, албанска страна није испунила ни једну. Србија је приморала је српске полицајце да обуку косовске униформе, а српске судије да положе заклетву лажној држави Косово и Хашиму Тачију, бившем команданту ОВК.

Александар Вучић се сагласио и са формирањем тзв. војске Косова што доказује и чињеница да никада у СБ УН или било ком другом месту није помињао лажну косовску војску као проблем, иако је њено формирање такође противуставно и противно међународном праву. То није био разлог ни за прекид јавних и тајних преговора са Тачијем, а јесу таксе. Само као представа за јавност. Такође, небројено пута смо чули од председника СНС Србије како се буса да неће дати „Газиводе“. На крају је у припреми комплетне предаје КиМ ових дана под ванредним стањем предао цео енергетски систем.

Договор Хашима Тачија и Александра Вучића о корекцији граница подразумева да Србија треба да се одрекне готово целе територије Косова и Метохије, плус да тзв. независном Косову припоји и део општина Прешево и Бујановац, а да заузврат добије назад неколико села на северу Косова што би Александар Вучић представио као велику победу. Нове границе су Тачи и Вучић већ одавно дефинисали у Бриселу, али је проблем настао због тога што се Немачка побунила против промене граница. Председник Србије је чврсто обећао Ангели Меркел да ће признати независно Косово у постојећим границама аутономне покрајине и зато је добио њену подршку да дође на власт 2012. године и одмах по доласку на власт 2013. издејствовао тзв. Бриселски споразум као први део испуњеног обећања. Пошто нису добили подршку Немачке за корекцију граница, Тачи и Вучић су се потпуно окренули Вашингтону, а Берлин је остао изигран. Због свега овога прети највећа опасност да ће Александар Вучић након организовања избора до краја јуна направити највећу историјску катастрофу по Србију. Идеја му је да издају потпише у периоду јула и августа док трају годишњи одмори и мања је опасност од жестоких реакција јавности. Али, очигледно му није јасно да то не може да прође и да свако онај ко се дрзне да проба да изда Косово и Метохију може само да заврши на вишегодишњој робији.

 

Инфослужба Двери

Фото: Бота Сот

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: