Несносан смрад који се последњих десетак дана осећа на подручју Чукаричког рукавца, Аде Циганлије, Чукаричке падине, али и шире, последица је вишедеценијског немара за овај део општине и града.

     Тоне цркнуте рибе у распадању су слика и прилика општинских, градских и републичких власти, којима су најбитније функције и позиције уз помоћ којих могу да извлаче новац за своје џепове али и партијску касу. Дечија заштита, култура, рекреативни спорт, екологија, су им занимљиви тек толико ако у томе могу направити неки дил и узети већи проценат провизије у намештеним тендерима.
     Наш народ има изреку да ,,риба смрди од главе“, што се у случају овог еколошког акцидента и потврдило. Оволика неспособност реаговања, хромост и несналажење у ситуацији су колективне карактеристике функционера одлазећег режима, јер су на сва места поставили неспособне партијске климоглавце који са додељеним задацима немају никаквог додира.
     Последњи пут позивамо надлежне инспекције да изађу на терен, те да комуналним службама издају налог за санирање овог еколошког проблема. Такође позивамо и грађане Чукарице и Београда да и ово малтретирање које су им приредили рециклирани радикали и отпадни деривати демократа никако не забораве, те да их првом приликом заједно пошаљемо на политичку депонију, одакле  више неће моћи да се шире и трују живот грађанима Чукарице, Београда и Србије.

     Зато је време за ПРОМЕНУ СИСТЕМА у коме грађани одлучују, а не наследне корумпиране политичке елите, које ћемо лустрирати, те на тај начин обезбедити да до новог загађења јавног, културног и политичког живота никада више не дође. ПРОМЕНА СИСТЕМА – ТИ ОДЛУЧУЈЕШ!

Општинска организација Двери Чукарица