Српски Покрет Двери - Лого
Search
Šta znaju Maja i Martinović šta su evropske i porodične vrednosti?

Opozicioni poslanici nisu doneli odluku da napuste zasedanja Narodne skupštine zbog bilo kog pojedinačnog zakona, već zbog nepoštovanja ove institucije od strane vladajuće većine i stoga izjave Maje Gojković i Aleksandra Martinovića o Tijaninom zakonu smatramo neumesnim i politikantskim.

Dveri jesu za donošenje ovog zakona ali smatramo da vlast i od ovog važnog pitanja pravi politički marketing jer su pod pritiskom bojkota i protesta.  Naša kritika je bila usmerena na to što su narodnu inicijativu predstavili kao svoj predlog. Kao i na to da se ne može ostaviti mogućnost da jedan čovek, predsednik države, odlučuje o životu i smrti u ovoj zemlji, o pomilovanju ili zatvoru, a da se u isto vreme ukida mogućnost otpusta koju procenjuje stručni tim. Umesto da budu odgovorni i uvaže konstruktivne kritike, jer ovo kako i sami kažu nije „politički zakon već zakon kojim se štite nemoćni“, oni se opet služe politikantstvom. Jasno je da oni ne znaju ni šta su evropske ni šta su porodične vrednosti, već samo znaju za propagandu i kršenje Ustava.


Dveri su podržavale inicijativu porodice Jurić još u vreme dok su Aleksandar Martinović i Maja Gojković ćutali i čekali šta će im o tome reći strane ambasade. Kada je Boško Obradović potpisivao ovu inicijativu upravo poslanici SNS su je u Skupštini blokirali.


Zato nas ne zanimaju njihovi jeftini trikovi i u Narodnu skupštinu ćemo se vratiti onda kada ona ponovo postane mesto normalne zakonodavne procedure i pristojnog sučeljavanja stavova, a prestane da bude rijaliti šou u režiji Maje Gojković i Aleksandra Martinovića.


A što se tiče doživotnog zatvora za državni udar, pozdravljam ideju doživotnog zatvora za teška dela protiv ustavnog uređenja i pozivamo nadležne da pokrenu odgovarajući krivični postupak protiv ustavorušitelja Vučića


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: