Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пољопривредници сматрају да би држава требало да им омогући бар један дан у недељи да продају на пијаци наводећи да се у трговинским ланцима неометано продаје воће и поврће, или да се држава појави као откупљивач.

Милисав Марјановић, пољопривредник из Прељине, чије домаћинство има шест чланова, упозорава да је велики број пољопривредника уложио велики новац у грејање пластеника и да стиже прво воће и поврће које не може дуго да стоји.

— Пољопривреда у мом домаћинству је наследна, али мислим да је данас ситуација најтежа. Стање данас, какво је, не дај боже да се икада поново. Бавимо се као и свако друго домаћинство, сваштаримо. Све пијаце су затворене сем пијаце у Шапцу. Не разумем да се пијаце затворе, а да се исти ти пољопривредни производи несметано продају у много горим условима у трговинским ланцима. Зашто министар за пољопривреду није изашао да се огласи, чачански ЛЕР, зашто градоначелник ћути? Држава помаже привреднике и то поздрављам, али зашто нико не помаже сељака? Видела сте, и ова ситуација шта значи када имате село јер се границе часком затворе — подсећа Милисав Марјановић, пољопривредни произвођач.

Милисав Марјановић, одборник Двери у Чачку

Извор: ГЗС

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: