Српски Покрет Двери - Лого
Search

 

У ишчекивању да ли ће руски „Иљушин 76“ заиста прискочити у помоћ у гашењу пожара на Старој планини, Двери  настављају континуирану подршку становништву у борби да сачувају своје животно окружење.

 

Одбрана шуме од ватре, реке од градитеља деривационих МХЕ и имовине од свих који на њу кидишу, тренутно су најважније питање у држави. Превентивна заштита од елементарних непогода је кључно питање националне безбедности у Србији и захтева хитне мере, одоговорну дугорочну стратегију и дисциплиновано спровођење.

Мештани Топлог Дола, Дојкинаца, Темске, укратко свих села са књажевачке и пиротске стране, данас су симбол отпора и пример како узети свој живот у своје руке.

Из разговора са представницима Савеза месних заједница смо сазнали да је тренутно око 150 људи ангажовано на сузбијању пожара који захвата терен ширине 15 километара, али без кише или најављене помоћи из Русије, тешко ће бити да се спасу приватне шуме становника Топлог Дола, док су Дојкинци за сада безбедни, одбрањени.

Двери траже од државних органа да трајно заштите Стару планину, али и целокупно национално природно добро. Остајемо безрезервно уз народ који брани здраву воду, здрав ваздух и шуме, једном речју здраву животну средину за своје породице, за Србију у којој наредне генерације могу да планирају будућност.

 

Савет Двери за екологију

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: