Српски Покрет Двери - Лого
Search
Stop privatizaciji Komercijalne banke

U julu 2018. godine Vlada Srbije se obavezala sporazumom sa MMF da će za 30 meseci izvršiti privatizaciju PKB, Petrohemije, MSK, zatvoriti dva rudnika u Resavici, a EPS pretvoriti u akcionarsko društvo uz poskupljenje struje.

Takođe, ovim sporazumom koji, gle čuda ima naziv „čuvarkuća“ što je svojstveno rečniku kolonijalne uprave, dogovorena je privatizacija Komercijalne banke, najuspešnije domaće banke i treće po snazi u našoj zemlji.


Država je većinski vlasnik Komercijalne banke sa 48% udela i u situaciji kada je 85% bankarskog sektora u Srbiji u stranim rukama, naša vlast pristaje na ovaj čin ekonomskog suicida katastrofalnih razmera.


Srbiji je neophodan finansijski sektor koji bi bio okrenut razvoju domaće privrede i pod ozbiljnom kontrolom Narodne banke Srbije. Svaka ozbiljna i ekonomski stabilna zemlja na svetu ima razvojnu finansijsku instituciju preko koje ima uticaj i preko koje donosi odluke u finansiranju prioritetnih projekata. Stoga ističemo da je sprečavanje privatizacije Komercijalne banke pitanje finansijskog suvereniteta.


Omladina Srpskog pokreta Dveri ispred centrale Komercijalne banke kroz parolu – Da ostane meni najbliža, izražava svoj protivljenje odluci i privatizaciji i poziva vlast da prekine taj proces koji će naneti samo štetu našoj domaćoj ekonomiji. Takođe, pozivamo i zaposlene u Komercijalnoj banci da iskažu svoje neslaganje jer znamo da je većina njih apsolutno protiv privatizacije koja ni njima neće doneti ništa dobro.


Stop privatizaciji Komercijalne banke – da ostane meni najbliža!


Savet omladine Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: