СНС у Суботици се експресно огласила како би међу првима подржала председника Александра Вучића да крене у обрачун са мафијом. Његово излагање на РТС-1 још није било ни завршено, а већ је послушно, одобравајући реаговао суботички СНС.  

     Не сећамо се да је од 2012. било толико галаме око борбе против мафије, а камо ли конкретних дела. После осам година понавља се исти сценарио. Тада је ухапшен Мирослав Мишковић, који је напослетку пуштен уз право да тражи одштету од државе. Све је остало по старом, осим што су људи из врха власти изгледа преузели контролу над целокупним криминалом у држави Србији. Сва дешавања у Суботици су већ пар година под контролом владајуће странке. Желимо да верујемо да овог пута није празна прича, већ одговорна изјава Александра Вучића.

     Двери у Суботици подржавају идеју обрачуна са мафијом. Треба кренути од државних органа, јавних установа и функционера који подржавају те мафијашке активности.  Врх тужилаштва које не покреће истраге, а судство које их не процесуира. МУП по правилу само даје логистику или игнорише постојање очигледних криминалних активностима, јер да није тако већ би били ухапшени починиоци тих дела. Царина као највеће легло криминала и извор зараде и црних фондова СНС –а би могла прва да буде на удару. Њихови царински шефови, цариници, корумпирани полицајци. Њихове шпедиције које по својим тарифама царине робу.

     У другом кругу би били директори јавних предузећа који треба да докажу порекло имовине и да ли су је стекли пљачкајући грађане Суботице. Сумњамо да је незнатан број директора који немају умешане прсте у неку од криминалних радњи.Ту свакако спадају и злоупотребе положаја у издавању разних сагласности и процене утицаја на животну средину.

     У трећем кругу, када се Двери буду питале, биће испитан начин и да ли је конкурс намештен. Провера свих диплома у последњој деценији. Опозив свих за које се докаже да имају лажне дипломе и кривично гоњење.

     Тек након овакве провере криминалних активности знали бисмо да је председник Вучић мислио озбиљно и да својим грађанима жели добро.

     Двери Суботице су веома резервисане према том да ће било шта од овога бити спроведено, а врх суботичког СНС-а то исто зна, јер да је супротно већ би паковали кофере и имовину распродавали.

ГрО Двери Суботица