Породичну шетњу, која ће се одржати сутра, у суботу 15. маја од 15 часова испред Дома Народне скупштине у Београду, подржале су још две организације – Топлички центар за демократију и људска права и Коалиција за одрживо рударство. Њихови председници Драган Добрашиновић и Звездан Калмар  упутули су речи подршке, а скуп је подржао и Дамњан Кнежевић.


Они су истакли следеће:

Драган Добрашиновић: Док је људи, биће и битака, а победа никоме није дата док се за њу не избори. Она, за нас најважније, води се на нашој земљи и на нашем небу. То је борба за здраву и снажну породицу у којој се, са очева и мајки на ћерке и синове преноси не само језик, него и спознаја о идентитету, традицији, вери, националној култури и Косову и Метохији. То је наша дуга и једина линија одбране, а ако попустимо само на једном месту, изгубићемо све. Зато она мора остати непробојна, а ми чврсти, без обзира на искушења. Наша борба је једини начин да опстанемо, али и да не потонемо у стид за који, за разлику од старих и нових бољшевика, и срећом, још увек знамо. Због тога, због Србије, због свих наших људи, због свих наших породица, у суботу у 15 часова пред Нарoдну скупштину, у мирну и достојанствену породичну шетњу!

Звездан Калмар: Главна тема Породичне шетње јесу породичне вредности и ја морам да се сложим са овим скупом. Ништа друго нам не преостаје него да се за породицу боримо хришћанском љубављу и хришћанском вером, да живимо хришћански и да својим примером то покажемо. Један од начина јесте и да будемо присутни на Породичној шетњи 15. маја, где ће се окупити породице да још једном посведоче да нас је Бог створио као мушко и женско и да је такав брак једини природан.

Дамњан Кнежевић: Желим да вас позовем на породични сабор који ће се одржати у Београду, у суботу 15. маја од 15 часова испред Народне скупштине. Сада су, више него икада угрожене наша вера, наша породица и наша деца. По питању деце, породичних вредности, очувања Косова и Метохије у саставу Србије као народ не смемо да се делимо. Ми немамо ништа против ЛГБТ особа која морају имати једнака права као и други грађани, између осталог да пренесу имовину једних на друге, али не желимо наметање истополних бракова, а затим и усвајање деце од тих истих бракова. То је пропаганда која се шири на медијима, али и у нашим образовним установама, чему се мора стати на пут.

 

 

Инфослужба Двери