Српски Покрет Двери - Лого
Search
Svečano otvoren 4. Međunarodni ekonomski forum na Krimu

Delegacija Dveri je jedina delegacija iz Srbije. Prvog dana Foruma srpska delegacija srela se i sa Samirom Halilom, ministrom za ekonomiju i spoljnu trgovinu Vlade Sirije, kao i sa Detlefom Vimerom, zamenikom gradonačelnika austrijskog grada Linca.Danas je u Jalti na Krimu svečano otvoren 4. Međunarodni ekonomski forum, na temu: „Budućnost sveta. Budućnost Rusijeˮ, uz prisustvo brojnih privrednih i političkih delegacija iz Evrope i sveta. Ovaj forum posetiće 3000 gostiju iz 70 država. Jedinu delegaciju iz Srbije predvodi predsednik Dveri Boško Obradović, a čini je i narodni poslanik Dveri mr Ivan Kostić, predsednik skupštinskog odbora za Srbe u regionu i rasejanju.


Deo srpske delegacije je i Dragana Trifković, predsednik Centra za geostrateške studije i član Organizacionog odbora 4. Međunarodnog ekonomskog foruma na Jalti.
Forum je otvorio predsednik Republike Krim Sergej Aksjonov, kome je Ivan Kostić u ime srpske delegacije poklonio srpsko-rusku ikonu svetog velikomučenika Cara Lazara i svetog mučenika Cara Nikolaja. Prvoga dana Foruma srpska delegacija srela se i sa Samirom Halilom, ministrom za ekonomiju i spoljnu trgovinu Vlade Sirije, koja je ovde prisutna u delegaciji koju čini 150 članova, kao i sa Detlefom Vimerom, zamenikom gradonačelnika austrijskog grada Linca.
Na jednom od ukupno 37 okruglih stolova za ova tri dana, i to u istorijskom Livadijskom dvorcu, govoriće danas i predsednik Dveri Boško Obradović, na više nego aktuelnu temu: „Rusija-EU: Mehanizmi prevazilaženja krizeˮ. Forum prati ogroman broj ruskih i stranih medija, a očekuje se sklapanje velikog broja ugovora o novim poslovima u visini od preko 100 milijardi rubalja.Informativna služba Srpskog pokreta DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: