Српски Покрет Двери - Лого
Search
SzS: Da li je Vučić u stanju da obavlja funkciju predsednika

Građani Srbije već su se navikli da Aleksandar Vučić u obavljanju dužnosti predsednika Republike krši Ustav, urušava međunarodni ugled zemlje, nanosi štetu njenim interesima, uzurpira funkcije tužioca, sudija, premijera, ministara, predsednika opština, fudbalskih trenera…

Ono što predstavlja poseban problem je što ponašanje Aleksandra Vučića u svakodnevnim  javnim nastupima sve češće otvara pitanje njegovog zdravstvenog stanja, odnosno sposobnosti da obavlja funkciju predsednika Republike Srbije. Gotovo u svakom njegovom nastupu manifestuju se ozbiljni poremećaji  – od graničnih poremećaja ličnosti do paranoidnih sindroma. Njegova sve izrazitija sklonost da se uživljava u ulogu mesije i oca nacije, više puta pominjanje sopstvene smrti, isticanje vidovnjačkih sposobnosti, nepovezane rečenice, nagle promene raspoloženja,  kao i zabrinjavajuće posmatranje sebe iz budućnosti  samo su neki od razloga neophodnosti da se građanima Srbije obezbede nesumnjivi dokazi da je Aleksandar Vučić mentalno u stanju da obavlja svoj posao.


Zato Savez za Srbiju poziva Aleksandra Vučića da se pod hitno podvrgne lekarskom pregledu od strane stručnog lekarskog tima nad kojim nije moguće vršiti politički ili drugi pritisak. Pozivamo nadležne državne organe da se, do utvrđivanja zdravstvenog stanja predsednika Republike, sa maksimalnom pažnjom i odgovornošću odnose prema mogućnosti da je predsednik Srbije nesposoban da obavlja svoju dužnost, posebno imajući u vidu  da je uzurpirao i rukovođenje organima nad kojima nema ingerencije.

 


Pres-služba Saveza za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: