Српски покрет Двери и Градска организација Двери Ниш настављају кампању активног бојкота наступајућих избора на свим нивоима, од парламентарних преко покрајинских до локалних  избора. 

     Избори који су расписани 4. марта када се за пандемију КОВИД-19 већ знало, неуставно увођење ванредног стања, потом продужење изборних радњи након његовог напрасног окончања, као и доношење нових изборних закона за исти изборни процес представљају  правно насиље над демократијом. Ова власт је и пре пандемије  била у отвореном сукобу са интересима грађана. Институције су заробљене, и законодавна и судска власт стављене под контролу извршне власти и њеног прогона, председника СНС, који би према Уставу Републике Србије морао да буде председник свих грађана. Сви који другачије мисле су демонизовани, проглашени непријатељима и изложени малтретирању, клеветама и физичком насиљу. Србија је након 30 година вишестраначја постала једнопартијска држава. Устав Србије чија је улога да устави апсолутну и однарођену власт постао је акт који режим у Србији гази свакодневно. Грађани Србије се држе у медијском мраку, запослени у јавном сектору уцењени су послом,  а најквалитетнији део становништва бежи из Србије. Ови су избори и пре пандемије били недемократски, а сада су постали и антиуставни и здравствено небезбедни. Да би се на лажне изборе изашло власт као метод користи оно од чега и сама живи – корупцију. Снижавањем цензуса на 3% покушала је да корумпира опозицију, а исплатом 100 евра покушава да корумпира грађане наше намучене Србије.

Као што је штрајк глађу на степеницама Народне Скупштине два народна посланика СП Двери, председника Бошка Обрадовића и потпредседника Ивана Костића током 11 дана оголио аутократски режим, тако ће и БОЈКОТ избора у Србији читавом свету показати недемократски и колонијални карактер режима који је спреман да људе тера и у грађанске сукобе да би се одржала гола власт. Двери  у томе неће учествовати. Као и сва права опозиција у Србији.

Режим СНС-а је у претходних осам година био чудовишна манифестација бахатости и безобразлука. Посебно је у Нишу та владавина игнораната који су владали  незнањем и страхом  Ниш довела до политичког, економског, психолошког, културног и свеукупног социјалног колапса. Свега су се Нишлије за ових осам година нагледале. Тешко је и набројати све афере ове власти. Узрок свих афера и скандала су похлепа носилаца локалне власти и њихова неспособност да градом управљају. Од поклањања успешног Аеродрома „Константин Велики“ Републици од кога су Нишу остала само огромна дуговања, до пљачки и корупције у врху локалне власти, хапшења већника, председника општине Палилула, директора Дирекције за јавни превоз, скандалозне пљачке у „Горици“ због које су радници спавали на гробљу, а Извештај о томе још увек чами сакривен у кабинету градоначелника, отпуштања узбуњивача који су на пљачке и корупцију указивали, безбедоносне ситуације у граду – паљења аутомобила, необезбеђени пружни прелази чији је исход и стравична несрећа у Доњем Међурову, огромно загађење, беда и сиромаштво који доводе људе до самоубистава или самоспаљивања намучених људи. И пандемија је оголила неспособност тзв. команданата Штаба за ванредне ситуације, који се никада нису обратили грађанима са тачним информацијама, број мртвих се још увек крије, као што се крило и стање у многим здравственим установама, које је ескалирало трагедијом људи у нишком Геронтолошком центру. То није спречило ову улизичку власт да у јеку пандемије дочекује председника СНС-а, да сече кедрове које су посадили солунски ратници, да се њихови председници општине са својим СНС фалангама пењу по крововима и организују бакљаде. За све то неопходни су им затворени медији , који плаћени парама Нишлија измишљају успехе власти  и крију све скандале.

Ово су само неки од разлога да Нишлије, али и грађани Србије, на ове изборе не излазе. Нека се бахати игноранти на изборима играју сами. Двери у томе неће учествовати, као и наше колеге из Уједињене опозиције са Савезом за Србију на челу. Специфичност Ниша је да су некадашњи челници Уједињене нишке опозиције и Савеза за Србију која је још 17. септембра 2019. год. прогласила БОЈКОТ избора на свим нивоима „обрнула ћурак“ наопако и сада на лажне изборе излази представљајући се Нишлијама као њихови спасиоци. Политика је алеаторан посао и ту се реч и дело рачунају.  Излазак на изборе је сарадња са режимом и свако ко на изборе изађе даће унапред свој глас  режиму. Јер, резултати се унапред знају. Лопову се у пљачки не помаже. Нишлије то знају и виде.

Двери остају верне Споразуму са народом који смо потписали током великих протеста прошле зиме у 100 градова и општина Србије и заједно са нашим колегама из Савеза за Србију Ниш налазимо се у активној кампањи бојкота.

Данас о томе разговарамо у Нишу са Нишлијама. Делимо материјале и нови број новина у којима се истинито говори о антидржавној и антинационалној политици овог режима који је окупирао Србију.

[ngg src=“galleries“ ids=“225″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Двери и ГрО Двери Ниш ће остати стожер окупљања и јединства. Наша борба за сувереност и демократију, за слободу медија, за ослобођење институција, за право да се слободно искаже мишљење, за грађанске и патриотске вредности ће се наставити и након ових лажних избора. Борба Српског покрета Двери за једну нову националну демократију заправо тек почиње.

 

 

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Председник ГрО Двери Ниш