Српски Покрет Двери - Лого
Search

У животу правимо много избора, а најтеже док смо млади. Један од тих је да ли ћемо отићи или остати у Србији. Верујем да вам је познато о чему причам. Ја сам одлучила да останем. А када сам одлучила да останем, одлучила сам да се борим за Србију.

       У тренутку када сам постала политички активна то је за мене био једини прихватљив начин да нешто мењам. Не припадам онима који не воле политику, јер разликујем политику као делатност од људи који се њом баве. Исто тако нисам од оних који не воле Србију као земљу јер јој је лоша власт. Напротив, Србију много волим. Зато и јесам данас овде. Зато што волим Србију остајем овде и борим се да ниједан млад човек више не бира да ли ће отићи или остати у Србији.

Покрет коме сам тада, својом вољом, приступила сада свим младима нуди нешто што до сада није постојало. Овај Проглас је прилика да сви млади, без приступања некој политичкој организацији, одлучују о свом животу у Србији.

Околности због којих млади желе да оду су заиста неподношљиве – беспарица, несигурна будућност, непоштовање основних права, нпр. право на бесплатно и одговарајуће лечење, страх од стварања породице, осећај узалудног школовања…а највише неправда која нас је задесила. Неправда која је повезана са непоштовањем закона, и тако деценијама уназад. Ми млади у Србији никада нисмо знали како је то живети у уређеној држави, али то не значи да не можемо таквом да је направимо. Из вере да млади у Србији заслужују достојанствену будућност у својој земљи, овај Проглас је и настао. Пета тачка Прогласа  „ТИ ОСТАЈЕШ! Ово је земља са нас – ово је земља за сву нашу децу“ нам то и доказује.

Ово се не своди на „остајте овде“ већ вас позивамо да се укључите у промену система кроз низ активности. То је формирање Већа младих као саветодавног тела градским и општинским већима, то су платформе преко којих ћемо се бавити темама у вези са спортом, здравим начином живота, образовањем, уметношћу, или другим темама које су вама важне… Дакле, циљ нам је да останемо овде да бисмо направили државу у којој ми одлучујемо, ми контролишемо, ми бирамо и ми живимо.

А да бисмо то урадили морамо сви заједно променити систем из корена. Никада више ниједан појединац, странка или личност не смеју да буду изнад закона и наше будућности. Зато вас позивам да се укључите у промену система, пишите нам и јављајте нам се путем друштвеним мрежа (Фејсбука, Инстаграма и Твитера), коментаришите, постављајте питања, дајте сугестије, своје мишљење, савете, предлоге, али и замерке. Укључите се у стварање Србије какву заслужујемо, јер нам она сада више него икада као у песми поручује „врати се и остани, дозволи ми“.

Видео линк ка говору Теодоре Зарић:

Биографија Теодоре Зарић:
Теодора Зарић је рођена 15. априла 1993. године. Родом из Пожеге, а већ неколико година живи у Београду. Похађала је Гимназију „Свети Сава“ у Пожеги и Филозофски факултет Универзитета у Београду где је стекла звање мастер педагога.
У Српском покрету Двери је од априла 2019. године. Активна у Инфослужби и члан је Савета Двери за образовање и науку.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: