Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tužba protiv prof. dr Vladimira Dimitrijevića – uvođenje verbalnog delikta

V.d. predsedniku Političkog saveta Dveri može da služi na čast što ga progone jer brani porodicu kao najveću vrednost, što je sama suština politike Dveri, a mi pitamo da li svi u Srbiji imaju pravo na mišljenje sem oni koji zastupaju tradicionalne vrednosti?

Prof. dr Vladimiru Dimitrijeviću je, preko poverenice za zaštitu ravnopravnosti, dostavljena tužba udruženja „Da se zna“ koje tvrdi da je svojim tekstom „ugrozio rodnu ravnopravnost, marginalizovao transrodne osobe i propagirao porodicu kao jedinu vrednost“.


Postavljamo pitanje i da li se to ponovo uvodi verbalni delikt kao krivično delo i da li se u ovoj zemlji na mala vrata uvodi zabrana slobode govora. Oštro se protivimo ovakvim tužbama i pritiscima, s obzirom da je prof. dr Vladimir Dimitrijević samo izneo svoj stav, koji pri tom ne sadrži govor mržnje prema bilo kome i nema razloga da bude pravno gonjen.


Zbog svojih, javno i jasno iznetih stavova, on se našao na udaru domaćih LGBT lobija, i to posle mitropolita Amfilohija, političara Dragana Markovića Palme, profesora dr Milana Brdara, sajta „Srbin.info“, dr Miše Đurkovića, profesora dr Branislava Ristivojevića, ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije Nenada Popovića.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: