У Кући Ђуре Јакшића у Београду јуче представљена је нова књига Бошка Обрадовића „Где бежите“ која представља зборник његових скупштинских беседа. Нова промоција биће одржана данас у Чачку у Дому културе у 19 часова.

     Зоран Павловић, уредник књиге „Где бежите“ је своје обраћање почео стиховима Јована Јовановића Змаја о идеалима.

„Змај је сигурно на уму имао неке своје савременике али је имао на памети и многе који ће се после њега родити а који ће се борити за неке идеале и за неку вишу идеју. Ја откад знам Бошка Обрадовића он је идеалиста.“ рекао је Павловић.

Павловић је истакао да је упорност основна црта Обрадовићевог карактера и да су кључне речи његових идеала слобода и просвећеност.

     Проф. Владимир Димитријевић истакао је да је књига говора Бошка Обрадовића ту да би истакла да се никада нисмо одрекли суштинских идеала.

„Ко год ужива добра овога света не може да се одрекне борбе за добро на овом свету. Бошко Обрадовић је лутао и правио пропусте али остао веран основном идеалу, да спречимо да овај свет и ова земља постане септичка јама и ова књига то потврђује. Бавити се политиком и остати хришћанин представља изазов, али Срби су се борили и у немогућим условима.“ рекао је Димитријевић.

     Посланик и потпредседник Двери Иван Костић рекао је да ће наслов књиге „Где бежите“ тек добити на значају када буде требало процесуирати све криминалце садашње власти.

„Бошко Обрадовић је тај који свима нама даје ветар у леђа и има визију“ рекао је Костић.

     Др Зоран Чворовић је истакао да о књизи суди као један правни историчар о једном зборнику докумената. „Говори Бошка Обрадовића су озбиљна историјска грађа за реконструкцију једног времена у ком живимо.“ Он је замолио све који се баве политиком да имају на уму речи Слободана Јовановића о комунизму и окупацији. „Србија ће бити под окупацијом све док не омогући да поред власти постоји и опозиција“ рекао је Чворовић.

     Бошко Обрадовић истакао је да је циљ политичког деловања Двери био да уласком у Скупштину у српски парламент унесу важне теме о којима се није говорило.

„На жалост Народна скупштина је код нас постала најмање важна политичка институција, а одлуке се доносе искључиво на Андрићевом венцу и у разним кулоарима ове криминалне власти.“ сматра председник Двери.

„Ове моје беседе нису резултат само мог рада већ су за припрему за седнице заслужни сви чланови Посланичке групе и низ сарадника и саветника који су нам помагали. Ово је заједничко дело.“ рекао је Обрадовић и додао да то исто важи за све што су урадиле Двери.

 

„Нема Двери без свих нас заједно.“ 

 

                                     

 

[ngg src=“galleries“ ids=“76″ display=“basic_slideshow“]