Српски Покрет Двери - Лого
Search
Uhapšena majka šestoro dece bez prava na odbranu

Na vanrednoj konferenciji za medije narodna poslanica Dveri Marija Janjušević obavestila je javnost da je uhapšena Jelena Miletić iz Loznice, majka šestoro dece i supruga člana Predsedništva Dveri Slaviše Miletića.

Ona je uhapšena zbog kazni koje su joj određene jer nije vakcinisala decu, ali bez suđenja i prava na odbranu ili naknadno plaćanje kazni što znači da procedure nisu ispoštovane.


Represivne mere nikako ne mogu biti rešenje za ovu temu, a pogotovu kada se radi o majci šestoro dece smatra Janjušević. „Dok žena koja je učestovala u paljenju kuće novinara, sada nosi nanogicu, gospoća Miletić je u zatvoru na 30 dana, to je slika našeg pravnog sistema“ – rekla je narodna poslanica Dveri.

„Nikoga nije interesovalo da li su njena deca zbrinuta i kako će se organizovati čuvanje i nadzor te dece. Osuđujemo ovu neviđenu torturu i tražimo da Jelena Miletić bude puštena na slobodu, kako bi se mogla starati o svojoj deci. Srpski pokret Dveri je i ranije govorio o vakcinaciji i mi se ne protivimo vakcinaciji, naprotiv svesni smo koliki je njen značaj, ali nećemo dozvoliti da tema kvaliteta i bezbednosti vakcine ostane po strani.“
– rekla je Janjušević.


Ona je naglasila da su Dveri svesne koliko je vakcinacije bitna, ali takođe smo svesni i koliko je bitan kvalitet i bezbednost tih vakcina. Potrebne su bolje garancije u pogledu sastava stranih vakcina kako roditelji ne bi imali sumnju u njihovu ispravnost.


Podsećamo da u mnogim zemljama kao što su Nemačka, Holandija, Španije, Velika Britanije, Italija, Švedska, Norveška i u mnogim drugim državama Evrope vakcinacija nije obavezna.
Info služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: