Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: „Вредело је чекати –  одбранили смо своју част“.

         Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду Вишег суда у Београду од 5. јуна ове године којом је власнику дневног листа „Информер“ – „Инсајдер тиму ДОО“ из Београда наложено да због повреде части и угледа Бошку Обрадовићу исплати 100.000 динара због текста под насловом „Срам те било, фашисто“ од 17. јуна 2018. године. Такође, интернет портал „Информера“ већ је морао да објави ову правоснажну судску пресуду.

У судској пресуди стоји следеће образложење: „У овом тексту, као и у самом наслову и поднаслову, износе се одређене констатације-тврдње које су, по мишљењу овог суда, такве да код просечног читаоца не могу а да не изазову крајње негативну оцену онога на кога се те информације односе, а које тврдње представљају нетачну информацију, па самим тим и недопуштену. Уз то, износе се одређени непримерени и претерани вредносни судови који при том за полазну основу немају истините чињенице које би давале довољно основа за формирање таквих судова, а сам текст прати и крајње увредљив наслов… Имајући у виду наведено, суд је оценио да је објављивањем оваквог текста тужиоцу причињена штета која се огледа у повреди части и угледа јер је неистинитим и непотпуним информацијама створена погрешна представа о њему“.

Овим поводом Бошко Обрадовић дао је следећи коментар: „Ово је велики тренутак и за мене лично и за Српски покрет Двери. Суд је правоснажном пресудом скинуо клеветничку љагу са мог и имена Двери да смо фашисти и казнио оне који годинама непрестано износе те лажи и увреде у јавност. Вредело је чекати три године на ову судску пресуду, посебно судијино образложење, и на тај начин одбранити своју част. Иако је ово за мене лично и Двери огромна морална сатисфакција. лично сматрам да режимски медији неће престати са оваквим негативним кампањама јер је финансијска казна мала и они су је унапред укалкулисали у свој годишњи буџет. Они све ово раде по налогу владајућег режима од кога добијају и огромне субвенције од народних пара из државног буџета, тако да све казне које стално плаћају због клеветања и вређања великог броја противника власти заправо сносе грађани Србије. Када би коначно једном били кажњени тако да их финансијски заболи – верујем да би почели следећи пут да размишљају шта раде пре него се на насловној страни на монструозан начин обрачунају са политичким неистомишљеницима актуелне власти“.

 

Инфослужба Двери

Фото: Ђорђе Ђоковић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: