Српски Покрет Двери - Лого
Search

У организацији Српског покрета Двери, у Медија центру у Београду, данас је одржана конференција за медије на којој је најављена Породична шетња под називом „ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ“, која ће бити одржана 15. маја од 15 часова испред Дома Народне скупштине у Београду. На конференцији за медије су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Душан Илић – Коалиција за природну породицу, Слободан Самарџић – Државотворни покрет Србије, Душан Туфегџић – Покрет Буђење, Љубомир Симић – Српска монархистичка странка „Српска слога”, Никола Маленчић – Нова снага Србије и Дејан Петар Златановић – Србин инфо.

       Овом приликом председник Двери Бошко Обрадовић је изјавио следеће: „Српски покрет Двери је кренуо у нову предизборну кампању 3. маја из Ваљева са слоганом ОД ПОРОДИЦЕ ДО ПОРОДИЦЕ. Први округ који ћемо посетити у овој кампањи биће Јабланички округ где ћемо боравити од 8-10. маја. Најављујемо три породичне шетње у наредних 10 дана. Прва је у суботу, 8. маја у Лесковцу где се окупљамо у Старој чаршији у 12 часова. Друга је у понедељак, 10. маја у Лебану и почиње такође у 12 часова у центру Лебана. Тим поводом биће отворена и нова канцеларија Двери у овој општини. Све ово је увертира за велику традиционалну београдску породичну шетњу која ће бити организована у суботу, 15. маја — на Светски дан породице — у 15 часова на платоу испред Народне скупштине. Тога дана желимо да покажемо то најлепше, породично лице Србије, на челу са нашом децом. Позивамо породичне људе Београда и Србије у целини да дођу са својим породицама и понесу дечју механизацију (колица, бицикле, ролере, тротинете…) и да то буде дефиле лепоте младих брачних парова и породица са децом. Тог дана славимо живот и породичне вредности, и супротстављамо се новим законима које предлаже Влада, а који су антиуставни, антихришћански и антипородични. Није природно да деца имају тату и тату већ тату и маму. Не желимо да нашој деци намећу кризу идентитета и да се пре подне осећају као мушко, поподне као женско и увече као међупол, а то предвиђају нови закони о истополним заједницама и родној равноправности. Свако има право на своју приватност и спремни смо да решавамо проблеме са којим се суочавају сви грађани Србије, али смо против промене дефиниције брака и породице, као и против игре са променама пола и полним идентитетом. По нашем Уставу брак је заједница мушкарца и жене и то тако треба и да остане. Гордану Чомић позивамо да сва три закона повуче из процедуре.  
 
Породице у Србији су данас угрожене и економски и социјално и еколошки. Србија се убрзано празни и демографски изумире, дупло више људи умире него што се рађа на годишњем нивоу и решавање проблема беле куге мора постати државни приоритет број 1. Имамо једно потпуно нефункционално Министарство за породицу и демографију које је основано само да би маркетиншки била покривена ова тема на којој власт ништа није урадила за девет година. Домаће породичне фирме и предузетничке радње су на удару у време пандемије док наша власт од наших пара финансира стране компаније. Домаћа пољопривредна газдинства трпе нелојалну конкуренцију стране робе из увоза а цена горива за домаћег пољопривредника је апсолутно неприхватљива. Широм Србије је угрожена животна средина и имамо све веће проблеме са квалитетом ваздуха, воде, земље и хране. Приватни инвеститори који отварају нове руднике попут РИО ТИНТА или граде мини-хидроцентрале уништавају природну средину зарад оставривања екстрапрофита. Млади и образовани људи нам одлазе у иностранство и такав тренд дефинитивно мора да се заустави. Све су то разлози зашто треба да се побунимо и дођемо на Породичну шетњу 15. маја у Београду.“
 
 
Целу конференцију за медије можете погледати овде:

 

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: