Vlast hoće da ugasi Dveri

Dveri su u ovom trenutku jedina politička organizacija protiv koje je vlast pokrenula sve raspoložive državne mehanizme – Državnu revizorsku instituciju, Upravu kriminalističke policije, Agenciju za borbu protiv korupcije, a sada i inspektorat Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Sama činjenica da je unutar UKP formirano posebno odeljenje posvećeno samo Dverima i da se vodi nekoliko postupaka protiv funkcionera Dveri je ogroman pritisak. U ovom trenutku 4 člana Predsedništva Dveri su predmet tužilačkih i sudskih procesa iza kojih stoji vlast. A dodatni skandal je to što je inspektorat Ministarstva od nas tražio dostavljanje kompletnog spiska članstva što ostavlja mogućnost da vlast vrši pritisak na sve naše članove.


Kao što smo rekli već nekoliko puta – nije problem da bilo koja državna institucija ispituje rad Dveri ako to isto radi i drugim političkim organizacijama npr. Srpskoj naprednoj stranci, ali ne radi. Ali s obzirom da Agencija za borbu protiv korupcije nije reagovala na činjenicu da je SNS na poklon dobila prostorije vredne više od 1,3 miliona evra sigurni smo da kriterijumi nisu ravnopravni i da se nad Dverima vrši represija i da se zloupotrebljavaju institucije zarad progona jedne opozicione političke opcije.


Ovim putem javno obećavamo da će svi oni koji zloupotrebljavaju institucije zarad represije nad političkim neistomišljenicima odgovarati kada se promeni vlast.


 

Info služba Dveri