Vlast na sve načine pokušava da spreči delovanje Saveza za Srbiju

Medijski i drugi napadi na lidere Saveza za Srbiju pred i nakon jučerašnje tribine u Šapcu pokazuju kako ova vlast shvata demokratiju – oni pljuju, etiketiraju i fizički nasrću na sve koji misle drugačije.

Ne razumemo samo zašto Vučiću, koji stalno tvrdi da je opozicija nebitna i neozbiljna, smeta da ta ista opozicija održi tribinu i razgovara sa građanima pa je potegao kompletnu mašineriju – lažne vesti u režimskim medijima, nekoliko SNS batinaša ispred ulaza u pozorište gde se održavala tribina, podpredsednicu SNS iz Vladimiraca koja glumi da je povređena itd.


Pred tribinu je Pink pisao kako Boško Obradović u Šabac dolazi pod rotacijom?!? To je naravno notorna laž i auto na slikama i na snimku nije auto predsednika Dveri, niti je ikada posedovao automobil ove marke što su sve lako proverljivi podaci. Druga laž je da je Boško na tribinu došao sa obezbeđenjem. Predsednik Dveri je pre tribine bio sa članovima u kancelariji u Šapcu i odatle su svi zajedno krenuli ka pozorištu, a ovo je bilo njegovo okruženje:


Ako je ovih 5 divnih dama to strašno obezbeđenje na koje misle režimski mediji onda u redu.
Ono što je tačno je da su SNS batinaši pokušali da isprovociraju predsednika Dveri i grubo su gurali čak i žene i unosili im se u lice, posebno muškarac u žutoj majici, što se vidi na snimku ispod ovog teksta.


Ali izgleda da je nasilje nad ženama iz Dveri dozvoljeno, jer o tome niko nije pisao. Ali su zato svi pisali o navodnom napadu na Aleksandru Krstić. Snimci sve govore, i jasno je da je niko iz okruženja predsenika Dveri nije ni pipnuo, a o tome da se radi o izrežiranom scenariju govori i činjenica da je dotična član SNS i da je iz Vladimirovaca pa je jasno da nije slučajno došla ispred šabačkog pozorišta.


Nakon svega ovoga, niko nije našao za shodno da se zapita šta radi 15-ak SNS batinaša ispred tribine opozicije, da li je normalno takvo maltretiranje i guranje svih, a naročito žena koje su došle sa liderima opozicije i da li ovo znači da opozicija nema pravo na delovanje i slobodu govora? Dodatno pitanje je i zašto su svi preneli vest o tome šta urla 15 SNS batinaša, a niko ne govori o tome da je sala pozorišta bila prepuna i da je preko 400 ljudi došlo da čuje šta ta opozicija ima da im kaže.


Pozivamo sve normalne ljude u ovoj zemlji, bez obzira na političko opredeljenje i stranačku pripadnost da osude ovakvo ponašanje SNS-a. Ako se politički protivnici sačekuju ispred tribina, ako se širi mržnja i nasilje, ako se njihove slike kače na plakate i poternice, onda je krajnje vreme da se zapitamo u šta će se pretvoriti ova zemlja i kakav primer se daje našoj deci


 

Informativna služba Dveri