Vreme radi za Srbiju, treba izdržati pritiske Zapada

Kao i u vezi sa merama porodične politike koje predlažemo već punih 10 godina i po pitanju Kosova i Metohije, Dveri su na poziciji da pritiske Zapada treba izdržati i da vreme radi za interese Srbije.

Na prvi pogled se čini da se po pitanju Kosova i Metohije predsednik Vučić nakon razgovora u SAD osvešćuje i dolazi do zaključka koji izgleda samo njemu nije bio jasan: da nije samo Zapad međunarodna zajednica i da treba izdržati pritiske.


Dveri već godinama tvrde da je najvažnije da se držimo Rezolucije SB UN 1244, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini, koji su ponovo veliki igrači na međunarodnoj političkoj sceni.


Pravo pitanje za predsednika Vučića je, a šta se desilo sa njegovim velikim prijateljima sa Zapada kojima je toliko verovao, da su sad postali faktor pritiska na Srbiju?


Katastrofalnu politiku režima Borisa Tadića po pitanju Kosmeta punih šest godina nastavio je Aleksandar Vučić. Sad je ponovo dobio priliku da je okonča. Iako se Dveri slažu da je formulacija pitanja za mišljenje Međunarodnog suda pravde 2008. bila pogrešna, to mišljenje svakako nije pečat na Kosovsku nezavisnost. Nož i pogača je i dalje u rukama države Srbije.


Kada je već Vučić shvatio da Zapad vrši pritisak i da je za njih kosovsko pitanje završeno, pravo je vreme da se i on okrene zaštiti srpskog državnog i nacionalnog interesa:

–          proglašenje okupacije AP Kosovo i Metohija kao dela Republike Srbije

–          momentalno prekidanje daljih pregovora i suspenzija Briselskog sporazuma

–          vraćanje državnog osoblja i ukinutih institucija Republike Srbije na teritoriji AP KiM

–          vraćanje daljih pregovora o KiM u SB UN i pod okrilje Rezolucije 1244

–          suspenzija i povlačenje bilo kakve saglasnosti Republike Srbije za dalje učlanjenje tzv. Republike Kosovo u međunarodne institucije.

–          otkazivanje svih sportskih manifestacija i učešća reprezentacije Republike Srbije gde god nastupa tzv. Republika Kosovo, uključujući i sramne kvalifikacije za juniorke u rukometu u Kovilovu.


Bez ovih značajnih političkih poteza koji bi potvrdili državotvornu politiku Beograda prema Kosmetu, promena retorike predsednika Srbije nakon sastanaka u Njujorku biće samo jedan u nizu marketinških trikova koje smo već toliko puta čuli.


Gospodine Predsedniče, pređite sa dela na reči – i prvo se javno obavežite pred narodom da nikada ni Vi niti bilo ko iz Vlade koju Vi držite većinom u Narodnoj skupštini, neće potpisati pravno-obavezujući sporazum sa Prištinom.

 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri