Српски Покрет Двери - Лого
Search
Vučić krije prevaru s migrantima, napadima na Boška Obradovića

Malo građana Srbije je upoznato sa tim da se ovih dana u Maroku, u gradu Marakeš, održava Međunarodna konferencija UN-a o Globalnom kompaktu o migracijama i da je šef srpske delegacije koja je tamo otputovala, ministar Zoran Đorđević.

Srpski pokret Dveri poziva srpsku javnost da pomno prati izveštavanje stranih medija o ponašanju srpske delegacije u Marakešu, kada se već mediji u Srbiji ne izveštavaju sa ovog važnog događaja. Vlada Srbije sve vreme krije svoje namere i izbegava da javno kaže na šta se sve obavezala po pitanju uloge Srbije u globalnim migracijama. Tražimo da se nadležno ministarstvo i premijer hitno izjasne da li će Srbija potpisati rezoluciju u Marakešu i da li zadržava status države tranzita migranata ili ćemo ipak postati „parking za migrante“ suprotno čvrstom obećanju Aleksandra Vučića.


Napominjemo da se hrvatski predstavnik pre polaska u Marakeš jasno izjasnio da on neće potpisati Globalni kompakt o sigurnim i regularnim migracijama, a izvesno je da ga neće potpisati ni Mađarska ni SAD.


Marakeš i odnos prema migrantima su sasvim sigurno tema na kojoj se gube ili dobijaju izbori i to Vučić i te kako dobro zna!


Zbog toga je organizovao do sada neviđenu hajku na Srpski pokret Dveri i Boška Obradovića, kao jedinu parlamentarnu stranku, koja je pokretala pitanje migranata i bezbednosti građana Srbije u parlamentu i postavljala pitanja ministrima Nebojši Stefanoviću, Vulinu i Zoranu Đorđeviću, dok je poslanik Marija Janjušević, član Odbora za ljudska prava redovno informisala javnost o rizičnim koracima koje država preduzima po ovom pitanju. Nekoliko autentičnih dokumenata dostavljamo u prilogu.


Naglašavamo da nemamo ništa protiv da se unesrećenim ljudima pomogne da se vrate u svoje domove ili stignu na željenu destinaciju – a to svakako nije Srbija već države zapadne Evrope i SAD, ali da ćemo se svim legitimnim sredstvima boriti protiv naseljavanja migranata u napuštena srpska (po Vučićevom planu najpre vojvođanska) sela. Sa druge strane, pozivamo sve nosioce javne reči i građane koji o ovoj temi pišu na društvenim mrežama, da se držimo proverenih činjenica i relevantnih podataka, kako ne bismo širili paniku i dezinformacije, što samo ide na ruku Vučićevom režimu i njegovim pomagačima, koji ovih dana ujedinjeno šire neverovatan broj kleveta protiv Dveri i Boška Obradovića.


Srpski pokret Dveri će, kao i do sada blagovremeno i precizno obaveštavati građane do kojih je saznanja došao i otkrivati sve izdajničke poteze Vučića i njegovih pomagača. Što im je kraj bliži, sve su nervozniji i maštovitiji u plasiranju laži i bajki braće Andersen, , kako bi to rekao ministar Stefanović.


Ohrabrujuće je jedino to što eventualno potpisivanje marakeškog dokumenta od strane Srbije nije pravno obavezujuće, tako da će buduća vlada, u kojoj neće biti Vučića i njegovih izdajnika, moći da povuče potpis Srbije. Dveri će sasvim sigurno veoma brzo biti u prilici da sprovode svoju politiku i štite interes i bezbednost građana Srbije. Žestina kojom nas Vučić napada je neoborivi dokaz za to.


 

Info služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: